Autor Zpráva
Bildr
Profil
dřív jsem fotky na webu ukládal přímo do souborů. řešení to bylo jednoduché, ale s rostoucím počtem fotek dost nepraktické. nějakou stromovou adresářů jsem nechtěl dělat, proto jsem se rozhodl pro databáze. problém spočítá v tom, že se z jedné uploadované fotky vytvoří 3 různě velké obrázky, takže pokud si fotku neuložím, nemůžu z žádného souboru sosat zdroj. nenašel jsem žádnou funkci, která by mi obrázek uložila do proměnné, kterou bych pak dal do db. mé řešení je takové, že do tempu na svém webu uložím 3 obrázky, ty si sosnu do proměnné, zapíšu do db, smažu proměnné a soubory s obrázky. existuje nějaké lepší řešení?
souki
Profil
V databázi se na to používá datový typ BLOB... v PHP je podobná fce, která do něj obrázek zakóduje. Ale mnohem lepším řešením je ukládat si do DB pouze adresy obrázků a jejich vlastnosti
Bildr
Profil
proč myslíš že je ukládání do souborů lepší? teď tam mám něco přes 60000 obrázků, jejich počet stále roste. v zásadě jsou 3 důvody proč jsem odešel od klasického ukládání obrázků do souborů:

1) db je mnohem vhodnější pro větší počet dat, především co do správy
2) snadná záloha
3) není dobrý mít data, který jsou alfou a omegou webu, v adresáři s chmodem 777
souki
Profil
1) ano. Pro větší množství dat, ale ne pro neúměrně objemná data. Mít databázi velikosti 1GB, která má třeba 20 000 záznamů není úplně ok.
Leo
Profil
Osobne bych radeji zalohoval obrazky v souborech, nez z db, uz jenom kvuli pametovym omezenim PHP. Leo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.