Autor Zpráva
simonek
Profil
mám problém. jak funguje skript, který by třeba na stránku ukaz_profil.php vypsal datata z mysql pouze toho a jediného uživatele.
myslim že se v adrese zobrazí třeba http://www.neco.cz/ukaz_profil.php?id=015.
krteczek
Profil
no dotaz je potom nejak takhle:

if((!empty($_GET['id'])) && (ctype_digit($_GET['id']) === true))
{
$dotaz = "SELECT * FROM uzivatele WHERE uzivatele_id=" . $id;
//a dál pokračuješ
simonek
Profil
takze v te adrese je id promena z GET a 015 je jeji hodnota a ta se nacte z databaze?
krteczek
Profil
ne 015 ale 15
předpokladam že sloupec uzivatele_id je primární, má nastaveno autoincrement, typ je integer
simonek
Profil
ano a auto_increment sám od sebe přičítá pro každý záznam číslo o jedno větší nebo se musí:


$cislo=$udajzmysql["id"]
$is_user=++$cislo
nightfish
Profil
auto_increment sám od sebe přičítá pro každý záznam číslo o jedno větší nebo se musí:
auto_increment = automatické_zvětšování
takže se to dělá automaticky
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.