| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Bildr Profil |
#1 · Zasláno: 13. 3. 2007, 17:56:18
ve formuláři mám několik inputů, které se mi po odeslání skládají do pole. vypadá to asi takto:
<form ...> <input name="pole[]" ...> <input name="pole[]" ...> jejich počet je proměnný. někteří hostitelé vyžadují inicializaci vstupních proměnných ($_REQUEST["..."];) a u nich jsem narazil. je možné nějakým způsobem inicializovat celé toto pole odeslané formulářem? předem díky za rady |
||
| pmasarik Profil |
#2 · Zasláno: 13. 3. 2007, 20:12:48
Kde presnejšie nastane tvoj problém?
|
||
| koudi Profil |
#3 · Zasláno: 13. 3. 2007, 20:14:32
jejich počet je proměnný. někteří hostitelé vyžadují inicializaci vstupních proměnných ($_REQUEST["..."];) a u nich jsem narazil. je možné nějakým způsobem inicializovat celé toto pole odeslané formulářem?
Cože? V php třeba $promenna = array(), ale proč inicializovat $_REQUEST? |
||
| Bildr Profil |
#4 · Zasláno: 14. 3. 2007, 10:22:30
jde o to, že někde je vyžadována inicializace vstupních proměnných. pokud předáte stránce proměnnou v url, nebo ji třeba poštele přes ten formulář, tak ji musíte nejdřív inicializovat. nevím ale jak inicializovat právě to pole, které odesílám do stránky.
|
||
| tiso Profil |
#5 · Zasláno: 14. 3. 2007, 10:25:09 · Upravil/a: tiso
Bildr ...alebo si zistíš či to pole existuje a až potom s ním pracuješ, keď neexistuje tak sa zariadiš podľa toho...
edit: vlastne blbosť, ešte raz - ty chceš to pole spracovať z formulára, alebo ho chceš vypísať do formulára? |
||
| krteczek Profil |
#6 · Zasláno: 14. 3. 2007, 10:30:40 · Upravil/a: krteczek
Bildr:nepoužívej request ale POST, GETem to pole budeš posílat těško a v případě, že bude existovat cookie se stejným názvem jako v proměnná v POSTu tak má myslím u REQUESTu přednost...
|
||
| Bildr Profil |
#7 · Zasláno: 14. 3. 2007, 12:34:16
vyřešeno, kdyby měl někdo podobny problem, tak tady je source:
<? $urlpart = explode("&", $_SERVER["QUERY_STRING"]); for($i = 0; $i < count($urlpart); $i++) { $cut = strpos($urlpart[$i], "="); $array = strpos($urlpart[$i], "[]"); if($array != 0) ${substr($urlpart[$i], 0, $array)}[] = substr($urlpart[$i], $cut + 1); else { $name = substr($urlpart[$i], 0, $cut); ${$name} = $_REQUEST["$name"]; } } ?> je potřeba pole poslat v url (přes post), to co neni pole se inicializuje jako promenna. |
||
|
Časová prodleva: 19 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0