Autor Zpráva
medion
Profil *
mám v databázi uložený obrázky, zvolil jsem databázi jelikož jsou to malé obrázky a prostě se mi to více hodí...mám sloupec je blob a už v něm mám uložený obrázek. bohužel mám problém s jeho zobrazením. o brázek má koncovku .jpg


header('Content-Type: image/jpg'); //zkoušel jsem i header('Content-Type: image/jpeg');
echo $zobraz['obrazek'];

obrázek se nezobrazí ale místo něj se zobrazí klikyháky:

˙Ř˙ŕJFIFZZ˙ŰC    $.' ",#(7),01444'9=82<.342˙ŰC  2!!22222222222222222222222222222222222222222222222222˙Ŕ–—" ˙Ä ˙Ä&micro;}!1AQa"q2‘ˇ#B&plusmn;ÁRŃđ$3br‚ %&'()*456789:CDEFGHIJSTUVWXYZcdefghijstuvwxyzƒ„…†‡ˆ‰

nevíte v čem by mohl být problém?
asd
Profil *
Ty vypisuješ jen jeho kód, zkus funkci readfile:


readfile("$zobraz[obrazek]");
medion
Profil *
napíše

Warning: readfile(˙Ř˙ŕ): failed to open stream: No such file or directory in /3w/wz.cz/r/rhea/mapa/maps.php on line 79
medion
Profil *
nikdo neví_?
Joker
Profil
Tak jak je to v prvním příspěvku by to mělo být správně. Jaký je při otevření v prohlížeči MIME typ stránky? (třeba v Opeře je to "Info" a "MIME typ dle serveru").
medion
Profil *
bohužel nevím o čem to teď mluvíte
Joker
Profil
bohužel nevím o čem to teď mluvíte
header('Content-Type: image/jpg');

Jde mi o to, jestli se tahle hlavička dostane i k prohlížeči. Tipnul bych, že spíš ne, protože pak by to asi zobrazil jako obrázek. Možná v důsledku nějaké chyby předtím v kódu (například nastavování hlavičky poté, co už bylo něco odesláno prohlížeči) se ta hlavička nenastaví a prohlížeč to bere jako textový MIME typ.

V takovém případě by se ale mělo nahoře vypsat varování, pokud je ovšem povoleno zobrazovat varování.
medion
Profil *
žádné varování se mi nezobrazujou


pro lepší zorientování posílám celý kod:

<?

echo "<html>";
echo "<head>";
echo "</head>";
echo "<body>";

include("connect.php");

$select = ("SELECT * FROM tabulka");
$query = mysql_query($select);
if($query)
{
header('Content-Type: image/jpeg');
$zobraz = mysql_fetch_assoc($query);
echo "<table width='500' height='300' border='0'";
echo "<tr><td>";
echo "$zobraz[obrazek]";
echo "</td></tr>";
echo "</table>";
}

echo "</body>";
echo "</html>";

?>
Joker
Profil
Tak je to jasný. Ten HTML kód tam nemá co dělat, je to přece obrázek!
medion
Profil *
aha...zajímavé...takže se takhle nedá pracovat s obrázkama, zobrazovat je kde chceme..atd? takže to musím dát do souboru :-/ no nic děkuju za pomoc
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.