Autor Zpráva
slnko02
Profil *
Prosimvas ako mozem vypisat nieco z db ked to ma diakritiku. skusal som to klasicky a stale mi to nevypisuje diakritiku. neda sa to dako cez urlencode();

dik za pomoc
nightfish
Profil
1) tohle patří do tématu Databáze na webu
2) nepíšeš, jakou databázi (mySQL, MSSQL, postregresql, sqlite, ...) a verzi používáš
3) nepíšeš, jaký kód používáš pro vypisování z databáze, ani v jakém kódování máš uložené stránky, do kterých vypisuješ
4) jestli jde o mySQL, tak by mohlo pomoct SET NAMES 'cp1250'; (pro stránky ve windows-1250, u ostatních kódování je potřeba přiměřeně poupravit)
slnko02
Profil *
de o databazu mySQL kodovanie je windows-1250 asi. a pouyivam na to takzto sposob:

$sqlprikaz32 = "SELECT * FROM products where products_id=".$prod_id;   

$vypise32 = mysql_query($sqlprikaz32);
while ($zazname32=MySQL_Fetch_Array($vypise32)):
$vyro=$zazname32["manufacturers_id"];
endwhile;


sory tu temu Databáze na webu som si nevsimol
nightfish
Profil
slnko02
nepíšeš, jaká verze mySQL to je... jestli 4.1 nebo novější, tak pomůže to SET NAMES 'cp1250';
které zavoláš hned po připojení k databázi
pokud používáš starší mysql, tak zřejmě bude nutné zjistit, v jakém kódování jsou data v databázi uložena a překódovávat do cp1250 pomocí iconv
slnko02
Profil *
je to : MySQL 4.0.26
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.