Autor Zpráva
glumik
Profil
Ahoj,poradi mi nekdo jak mam udelat vypis dat z databaze, kdyz tabulka ma dejme tomu 10 radku a ja potrebuji vypsat vsechny radky, ovsem tim zpusobem, ze prvni vypsanej radek bude ostylovanej odlisne od druheho a treti pak jiz bude shodny s prvnim, druhej ze ctvrtym, patej zase s prvnim atd..?

Pri normalnim vypisu takoveto tabulky to delam takhle:


$vypsat=mysql_query("select rok, obrazek, popisek from rok", $conn);

while ($vypis=mysql_fetch_array($vypsat))
{
echo ' <h3>'.$vypis['rok'].'</h3>

<img class="obrvlevo" src=".$vypis['obrazek'].'" title="'.$vypis['popisek'].'">'.$vypis['popisek'].' <br />';}




..a vypise mi to vsechny radky s img class - obrvlevo.....ja bych ale potreboval definovat ten 2,4,atd, aby meli class=obrvpravo

nejak si nevim rady jak to provest, jeste jsem tohle nikdy neresil...muze mi nekdo pomoct - teda jestli to jde..diky
ronnie
Profil

$i = 1;
while
...
echo $i % 2 ? 'obrvlevo' : 'obrvpravo';
$i++;


Zdravím ty, co rádi ponocují:o)
glumik
Profil
aha...tak tohle jsem uz nekde videl, ale nejak vubec nechapu, co vlastne to dela,muzes mi podat vysvetleni co timto vlastne delam?Abych tomu rozumel a ne jen tupe opsal:-)....ceho s tou promenou $i dosahnu a proc je na konci to $i++;? MOc dekuju za vysvetleni,jeste tohle nemam uplne zmaknute....
nightfish
Profil
$i = 1; // do proměnné $i přiřaď jedničku - inicializace počítadla

while //začátek cyklu while

...

echo $i % 2 ? 'obrvlevo' : 'obrvpravo'; // je-li $i%2 vyhodnoceno jako true, vypiš obrvlevo, jinak obrvpravo - $i%2 je true v případě, že zbytek po dělení 2 je nenulový - tzn. číslo je liché

$i++; // zvyš hodnotu počítadla o 1

poslední 2 řádky by šly sloučit do
echo $i++%2 ? 'obrvlevo' : 'obrvpravo';
glumik
Profil
tak uz tomu trochu rozumim...jen mi jeste neni uplne jasna funkce otazniku v tom echu...co presne vyjadruje?
glumik
Profil
uz to chapu...nasel jsem si ten operator ?: na netu a uz je mi to jasny...moc diky za pomoc,zase jsem o neco chytrejsi...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.