Autor Zpráva
farradox
Profil
Ahoj potřeboval by jsem poradit ohledně session_start()
Přešel jsem z PHPTriad na EasyPHP a nemůžu session vůbec rozchodit. Prohlížeč mi vyhazuje hlášku "Notice: A session had already been started - ignoring session_start() in c:/www/shop/index.php on line 10". V php.ini mám session nastaveno na 1 a složku pro odkládání mám také vytvořenou. Informace se do ní dokonce zapisují, ale už je nedostanu ven :(

Předem díky za odpovědi
djlj
Profil
Máš tam nějaký výstup ještě před odesláním hlaviček.
Leo
Profil
"Máš tam nějaký výstup ještě před odesláním hlaviček."

To by hlasilo chybu Headers already sent. Tohle proste znamena, ze session_start pouzivate v jednom skriptu dvakrat, a druhe volani se ignoruje. Leo
djlj
Profil
Leo
Ajo, pravda :). Já to tak detailně nečetl, a očekával jsem, že se jedná o ten zde často propíraný problém.
farradox
Profil
dvakrát? Toto je můj zdroják. Nikde tam nemám session_start() 2x

session_start();
session_register('set_nick','IDuziv');
$_SESSION['set_nick'] = $login_nick;
$_SESSION['IDuziv'] = $IDuziv;
ronnie
Profil
Podívej se do php.ini jak je nastavena direktiva session.auto_start.
Leo
Profil
Na session_register se vykaslete, uvidite, ze to beha i tak :-) Leo
farradox
Profil
session.auto_start jsem nastavoval na 1
ronnie
Profil
Ano, tak v takovém případě už není třeba volat session_start(). Stačí odstranit tuto funkci ze souboru, nebo nastavit session.auto_start na "0".
farradox
Profil
session.auto_start jsem nastavil na 0, ale teď mi tozase vyhazuje
Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent
Leo
Profil
"Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent"

:-) Tak si prectete zacatek teto diskuze, Leo
farradox
Profil
Už chápu. Díky moc. U PHP3 to bralo volání na session_start v kterekoliv části, tak jsem s tím nepočital.
Leo
Profil
PHP3 is dead. Leo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.