Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
roberta Profil |
#1 · Zasláno: 21. 3. 2007, 13:49:59 · Upravil/a: roberta
mám nasledovný re»azec:
nový systém je <a href="odkaz.html" target="_blank">informačný systém mojej firmy</a> zaoberajúcou sa systémami chcel by som nahradi» slovo systém slovom <b>systém</b>, ale aby sa to nenahradzovalo vtedy, ak - je slovo v tagu A - slovo nie je v prvom páde jednotného čísla čiľe výsledok by mal by» takýto: nový <b>systém</b> je <a href="odkaz.html" target="_blank">informačný systém mojej firmy</a> zaoberajúcou sa systémami |
||
wyny Profil * |
#2 · Zasláno: 22. 3. 2007, 10:06:33
toto by ti nepomohlo:
$mystring = 'nový systém je <a href="odkaz.html" target="_blank">informačný systém mojej firmy</a> zaoberajúcou sa systémami'; $findme = 'nový systém je'; $pos = strpos($mystring, $findme); $mynewstring = substr_replace($mystring, '<b>systém</b>', $pos+6, 7); |
||
roberta Profil |
#3 · Zasláno: 22. 3. 2007, 10:14:28
wyny
nie. totiľ vstup - $mystring sa dynamicky mení môľe by» aj takýto $mystring = 'starý systém je <a href="odkaz.html" target="_blank">informačný systém mojej firmy</a> zaoberajúcou sa systémami. informačný systém'; a výstup chcem, aby bol 'starý <b>systém</b> je <a href="odkaz.html" target="_blank">informačný systém mojej firmy</a> zaoberajúcou sa systémami. informačný <b>systém</b>' |
||
wyny Profil * |
hmm a z opacnej strany by to neslo? Ten <a> tag nieje jedinecny ?
|
||
roberta Profil |
#5 · Zasláno: 22. 3. 2007, 10:45:23
wyny
<a> tagov tam môľe by» aj viac, nie iba jeden... |
||
wyny Profil * |
#6 · Zasláno: 22. 3. 2007, 12:05:21
ale myslel som to,ze a tag ako odkaz na stranku ci je jedinecny. Teda na ze na stranku odkaz.html je tam iba jeden.
Cim by si aj s polohou toho system dostala jedinecnu situaciu a problem by bol vyrieseny. Ak nie potom, to opravit priamo v db a ak pouzivas iny zdroj .... tak ma nic nenapada ... |
||
roberta Profil |
#7 · Zasláno: 22. 3. 2007, 12:29:59
wyny
ten re»azec chcem upravi» pred vloľením do db. pri vypisovaní na stránku z db by funkcia, ktorá by re»azec upravovala, iba zbytočne zdrľiavala... inak dá sa to rieąi» regulárnymi výrazmi, len v nich nie som doma. ale toto ma aspoň donúti sa ich nauči» :) |
||
wyny Profil * |
#8 · Zasláno: 22. 3. 2007, 12:45:34
no vidis...super asopn mas motivaciu sa ucit :-)
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0