Autor Zpráva
EXve
Profil *
Potreboval by som poradit ako by sa dalo pomocou spravit ,ze ked sa uzivatel zabudne na mojej stranke odhlasit, tak pri necinnosti napr. 15min ho to odhlasi same.
Ako sa to da riesit? robi sa to pomocou time() ?
Najlepsi by bol konkretny priklad co najpodrobnejsie popisany....dakujem
thingwath
Profil
Záleží na tom, jakým způsobem udržuješ přehled o přihlášených uživatelích. Problém je, že pokud ti na serveru nedají zápis do cron tabulky, tak nemáš možnost vyvolat PHP skript jinak, než prohlížením stránek.

Obvykle se to řeší tak, že se udržuje nějaký čas poslední akce a pokud se ten uživatel pokusí něco udělat, zkontroluje se, zdali čas od předchozí akce není větší než nějaký interval a pokud ano, tak se odpojí. Konkrétnější být nemůžu, protože neznám tvojí implementaci.
llook
Profil
Je to tak jak píše thingwath. Lze využít i vestavěné sessions. Tam je trochu problém, že jejich životnost bývá obvykle nižší, než je potřeba.
Dá se to nastavit volbou session.gc_maxlifetime. Podle Manuálu ji lze měnit kdekoli (PHP_INI_ALL), takže můžeš použít funkci ini_set nebo soubor .htaccess.
EXve
Profil *
Stranku mam robenu vo framoch. V lavom frame mam menu vo flash ktore udaje na lognutie posle PHP ktore ich vyhodnoti a na zaklade toho ulozi urcite udaje do session. Uzivatel ma aj moznost sa odhlasit ale pri zavreti okna su s tym niekedy problemi. Nebude to spomalovat stranku ked na kazdej stranke bude potreba nacitat casi akcii a porovnat casi medzi akciami a podla toho destroy session ? Stranku mam na serveru webzdarma.
Samozrejme sa skusim pohrat aj s tym co ste mi poradili, len som sa teraz pokusil vam to presnejsie popisat.
EXve
Profil *
Aha, a este 1 problem mam. Ked napr kliknete vo flash menu na link, tak sa do dalsieho framu niekedy nenacita stranka ale zostane cely frame biely (niekedy sa nacita az po dlhsej dobe). neviete v com je problem? je to serverom wz.cz ? (propojenie mam DSL 512 tak v tom neni problem)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.