Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
HajekJirka Profil |
#1 · Zasláno: 23. 3. 2007, 19:03:08
Zdravím,
potřeboval bych PHP script na "hlídání zpětných odkazů". Vyměňuji si zpětné odkazy a potřebuji automaticky hlídat zda li je uživatel neodstranil bez mého vědomí a dělat to manuálně je skoro nemožné. Nebo alespoň nějakou radu, odkaz (česky), ... Mnohokrát děkuji! |
||
koudi Profil |
#2 · Zasláno: 23. 3. 2007, 19:42:39
Neřešilo se tu už něco takovýho? Asi takhle: uděláš si seznam stránek, kde máš mít své odkazy (xml, db, soubory,...), pak je cyklem projedeš a vždycky načteš tu stránku do proměnný (fopen, file_get_contents,...) a hledáš, jestli tam tvuj odkaz je (třeba přes reg. výrazy.)
|
||
souki Profil |
#3 · Zasláno: 23. 3. 2007, 19:43:52
Můžeš mi napsat na ICQ? Měl bych řešení, ale zatím ho nechci publikovat :)
|
||
HajekJirka Profil |
#4 · Zasláno: 23. 3. 2007, 19:49:21
koudi
Ano již jsem se jednou ptal. Dozvěděl jsem se, že to jde, ale už ne jak. Po nějaké době jsem se k tomu opět dostal a zůstal jsem vyset na tom samém místě, tak se ptám ještě jednou. |
||
koudi Profil |
#5 · Zasláno: 23. 3. 2007, 19:54:44
souki
Můžeš mi napsat na ICQ? Měl bych řešení, ale zatím ho nechci publikovat :) Tak to bude asi skvost, co? :) HajekJirka zůstal jsem vyset na tom samém místě, tak se ptám ještě jednou. Možná kdybys řek, co ti nejde.... |
||
HajekJirka Profil |
#6 · Zasláno: 23. 3. 2007, 20:22:11
Tak to vypadá, že už to mám:
Můžete mi ošetřit případné chyby nebo poradit nějaké "vychytávky"? Děkuji. @$result = mysql_query("SELECT * FROM odkazy"); while ($row = mysql_fetch_array($result)) { @$id = $row[0]; // id @$nazev_stranek = $row[1]; // nazev_stranek @$url_stranek = $row[2]; // url_stranek @$tvar_odkazu = $row[3]; // tvar_odkazu // Načte stránku $url_stranek (otevře pro čtení) @$fp = fopen ($url_stranek, "r"); @$data=""; while(!feof($fp)){ @$data.=fgets($fp,4096); } echo "<tr>"; // Vyhledá ve stránce $url_stranek slovo $tvar_odkazu if (strpos(@$data, $tvar_odkazu) === false) { echo "<th>$id</th>"; echo "<td><h4>$nazev_stranek</h4></td>"; echo "<td class='error'><h3>Odkaz nenalezen</h3></td>"; } else { echo "<th>$id</th>"; echo "<td><h4>$nazev_stranek</h4></td>"; echo "<td><h3>OK odkaz je v pořádku</h3></td>"; } echo "</tr>"; } |
||
nightfish Profil |
#7 · Zasláno: 23. 3. 2007, 20:27:33
vychytávky...
file_get_contents() místo fopen, fgets a chybějícího fclose co se mi nezdá: - chybí <table> a </table> - na můj vkus příliš zavináčů - proč? |
||
HajekJirka Profil |
#8 · Zasláno: 23. 3. 2007, 20:32:36 · Upravil/a: HajekJirka
nightfish
file_get_contents() místo fopen, fgets a chybějícího fclose -> opravím chybí <table> a </table> -> nechybí, ale mám ho ve scriptu jako HTML, proto tady není (<table><?php ... ?></table>) na můj vkus příliš zavináčů - proč? -> Zavináče dávam všude, aby se mi nezobrazovali případné chyby. Vadí něčemu zavináče? |
||
nightfish Profil |
#9 · Zasláno: 23. 3. 2007, 20:36:25
Zavináče dávam všude, aby se mi nezobrazovali případné chyby. Vadí něčemu zavináče?
ideální je zavináče nedávat nikam, aby člověk viděl chyby a mohl je opravit s tím, že na produkčním serveru bude Display_errors vypnuté, aby z chybových hlášek nemohli profitovat potenciální útočníci |
||
HajekJirka Profil |
#10 · Zasláno: 23. 3. 2007, 20:43:40
nightfish
No ale já nemám možnost si nastavit server podle svých požadavků (zatím) a tak tam dávám zavináče. |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0