Autor Zpráva
prod
Profil *
Zdravim, chtel bych se zeptat jak se vytvari databaze clanku do jednoho souboru. Vysledny odkaz pak vypada asi takhle : http://www.domena.cz/obsah/?texty=text23 . Projizdel jsem zdrojove kody stranek postavenych na tomto typu odkazu ale nenasel sem zdrojovy soubor ktery obsahuje tyto clanky a jak je zapisuje do jednotlivych trid tak aby se zobrazovaly v urcite oblasti na webu a pritom by nadpis, menu a okolni veci zustaly staticke, nenacitaly se znovu. A bych tohoto docilil pouzival sem iframe ale ten mi opravdu nesedi, vytvarim novy web a nechci ho delat v tak zastarale a komplikovane strukture. Prosim poradte jak se vytvari takto strukturovane stranky.

Prod
joejoe
Profil *
mel by sis ujasnit pojmy:
- bud ukladas do souboru
- nebo ukladas do databaze

kdyz ukladas do souboru, tak je to normalni text, ktery si muzes zobrazit notepadem. Pro vkladani pouzivas include:
http://www.jakpsatweb.cz/include.html

Kdyz ukladas soubory do databaze, tak to zavolas funkci mysql_neco('dej_mi_hlavni_stranku') a server se postara o to kam a jak se stranka ulozi. Na to aby ses podival co je v databazi ulozene muzes pouzit treba "phpmyadmin".

Vyhody databaze proti textovemu souboru:
- data mas rozdelene podle vyznamu (napriklad: kategorie, nadpis, text_stranky, datum, autor) a muzes v nich vyhledavat, zobrazit data serazene, seskupovat (kolik clanku bylo vytvoreno tento mesic, kolik clanku vytvoril franta, ..)

Pridal bych nejaky odkaz, ale zjistil jsem, ze na internetu je toho tak moc, ze nejsem schopny v cestine najit neco pro uplneho zacatecnika co o tom nic nevi. Asi budu muset neco napsat (-;
prod
Profil *
Udelal sem si ucet phpmyadmin ale ted stim nic nezrobim, bo maji nejake zpomaleny server a nechce se zaboha nacist databaze, i to zakladni menu se nacetlo na popate.... pockam par hodin a vecer to zkusim omrknout jestli jim to uz jede...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.