Autor Zpráva
martinnek
Profil *
Dobrý den,

poradil by mi prosím někdo, jak mám pomocí php smazat soubor po kliknutí na odkaz?

V php téměř vůbec neumím a toto je pouze jediná věc, kterou v něm chci na stránkách udělat, proto bych chtěl poprosit, jestli by se nenašel nějaký dobrák, který by mi tady těch pár řádků nenapsal.

Děkuji všem.
martin
Kcko
Profil
// HTML

<a href="delete.php?del=nazev_souboru.txt">Smazat soubor</a>


// PHP
// soubor delete.php
unlink($_GET[del]);
souki
Profil
Jenom upřesním:

// HTML

<a href="delete.php?del=nazev_souboru.txt">Smazat soubor</a>


// PHP
// soubor delete.php
if(file_exists($_GET['del']))
unlink($_GET['del']);


// Ale práva na soubor musí být nastavena na 0777
souki
Profil
Dodatek: ale pozor... v tomto formátu je možné po drobné úpravě smazat jakýkoliv soubor na webu
martinnek
Profil *
Super. Děkuji moc Vám oběma.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.