Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
mercy Profil |
#1 · Zasláno: 29. 3. 2007, 09:16:36
Mám soubor knihy hostů, který mi načítá obsah textového souboru se záznamy vzkazů guestbook.txt:
<?php $content=file("guestbook.txt"); for($i; $i < count($content); $i++) { $action=explode("|~!|", $content[$i]); print "<div class="jmeno" title="{$action[2]}"><b>{$action[0]}</b></div><div class="zaznam" title="{$action[3]}">{$action[1]}</div>"; } ?> Problém je v tom, že mi načítá obsah sestupně, čili nejdřív uvádí nejstarší záznamy v souboru. Potřeboval bych, aby se mi ve výsledném zobrazení zobrazovaly vzestupně, tedy nejdřív ty nejnovější. Záznamy v souboru jsou odděleny |~!|. Pomůže mi s tím někdo? |
||
djlj Profil |
#2 · Zasláno: 29. 3. 2007, 09:37:56
Jen otoč cyklus. Začni na počtu řádků a snižuj číslo až na nulu.
|
||
mercy Profil |
#3 · Zasláno: 29. 3. 2007, 10:03:46
Díky, ale teď nevím, jak to mám otočit. Jsem v php začátečník a tento skript jsem si už odněkud stáhl hotový. Jenom jsem změnil html.
|
||
Joker Profil |
#4 · Zasláno: 29. 3. 2007, 10:35:59 · Upravil/a: Joker
mercy
Před řádek for(... dopsat: $text = ""; řádek: print "<div class="jmeno" title="{$action[2]}"><b>{$action[0]}</b></div><div class="zaznam" title="{$action[3]}">{$action[1]}</div>"; upravit takhle: $text = "<div class="jmeno" title="{$action[2]}"><b>{$action[0]}</b></div><div class="zaznam" title="{$action[3]}">{$action[1]}</div>".$text; (co se změnilo je označené tučně) a před řádek: ?> přidat: print($text) (edit: zpětná lomítka) |
||
Joker Profil |
#5 · Zasláno: 29. 3. 2007, 10:38:44
Hm, nějak mi to nebere ani zdvojená zpětná lomítka :-O
Přepíšu ten dlouhý řádek jinak: $text = '<div class="jmeno" title="'.$action[2].'"><b>'.$action[0].'</b></div><div class="zaznam" title="'.$action[3].'">'.$action[1].'</div>'.$text; |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0