Autor Zpráva
XKrik
Profil
Zdravíčko, narazil sem na dosti velký problém ...
Mam třídu language, která naincluduje soubory cs.php z určitých adresářů
MAIN - FORUM - REGISTRATION ......
V každém souboru cs.php mam třídu, která obsah pole $lang vloží do statické vlastnosti třídy communication ..
Potřeboval bych u vše těchto naincludovaných tříd volat konstruktor
Doufam, že ste to nějak pobrali
pavel prochazka.zde.cz
Profil *
sice v php jsem nic objektove nedelal ale pokud se objekt iniializuje tak se automaticky provede konstruktor a pri zruseni objektu se zase vola destruktor.
XKrik
Profil
to bych ale musel volat new object aby se proved konstruktor jinak se neprovede :(
pavel prochazka.zde.cz
Profil *
obavam se za asi to jinak nepujde, jeste me napadlo volat po ulozeni dat stejnou funkci, ale je to redek kodu navic....
XKrik
Profil
hmm, kdyby se třídy v cs.php jmenovaly třeba lg a pak by se při každém načtení volal jejich konstruktor, jenže PHP mi vyhodí chybu, že třída lg již byla incializovaná :'(
pavel prochazka.zde.cz
Profil *
presne tak, pri pokusu znovu includovat stejnou promenou, funkci, php vyhodi chybu. Pokud vlozena struktura obsahuje identicka data, doporucuji vkladat soubor ne pomoci include ale require_once.
V pripade ze data obsahuji pri dalsim includovani struktury jednoznacne jedinecna data, doporucuji zalozit novy objekt. A vest si seznam indexu s objektama....
XKrik
Profil
Teďka mi napadla úžasně jednoduchá myšlenka - Dát za každou třídu new trida :D Se docela stydím
Uupss
Ale pořád by mi zajímalo jesli nejde volání objetků zautomatizovat ...
ronnie
Profil
Každá třída má mít svůj unikátní název, když máte třídu umístěnou v
Ronnie/Podadresář/Podpodadresář, tak ji pojmenujte jako Ronnie_Podadresar_Podpodadresar. A v každém souboru má být pouze jedna třída a nic víc, "new" tam vůbec nepatří.
Kcko
Profil
Roonie .. proc tam by nemela patrit?

Ja mam treba formularovou tridu a kdyz pisu nejaky modul = tridu kde je potreba i formular tak si ji tam vyvolam ...

tj v tride mam inicializaci jine tridy ( tridy Forms)
ronnie
Profil
new ve třídě určitě ano, ale new mimo class {} ne.
XKrik
Profil
Fajn, už sem to vyřešil :)
Třídy volám podle názvu souboru jak mi psal ronnie ale předtím sem vůbec netušil, že mi překladač sežere new $class($parametr)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.