Autor Zpráva
Vašek 00257
Profil *
Ahoj.

Mám napsaný funkční formulář, který odesílá určité údaje. A potřebuji, aby když některé údaje nebvyplním, tedy zůstanou prázdné, aby to vyhlásilo, že uživatel musí zadat povinné údaje.

Prosím, poraďte mi, děkuji.
Alphard
Profil
tak zkontroluješ správnost vyplnění, při chybě pomocí echo vypíšeš, že jsou povinné
pokud byly nalezeny chyby, tak se formulář neodešle
kde je problém? :-)
Vašek 00257
Profil *
Jak vyjádřím to, že když je údaj prázdný, tedy že chybí je to chyba? Bude to podmínka, ale nevím ja yvjádřit to, že chybí údaj...
Alphard
Profil
if ($_POST['neco'] == "")
if (empty ($_POST['raz']))
Vašek 00257
Profil *
Ještě si nevím rady s umístěním podmínky. Kam? Pod formulář? Nebo mám formulář dát do tý podmínky? D9k..
tiso
Profil
Alphard - nezavádzaj...
Vašek 00257
Profil *
Hej, sorry, byl to fakt blbej dotaz. Jde o to, že vím, jak tu podmínku napsat, ale nevím, ejstli mám dát celé odesílání emailu do tý podmínky, nebo jen tu část jin¨ý podmínky, která mail odesílá. poradíte?
Alphard
Profil
tiso
Alphard - nezavádzaj...
nemohu přeložit nezavádzaj, jestli je ta zpráva určená mně a čekáš nějakou reakci, tak prosím zkus nějaké synonymum bližší češtině :-)

Vašek 00257
bez kódu těžko radit
Petr Tichý
Profil
Vašek 00257
Do souboru, který data z formuláře zpracovává. (nebo v případě, že to zpracovává ten samý soubor, tak vnořit do podmínky, která se vykonná, byl-li formulář odeslán)
tiso
Profil
Alphard - nezaváděj, lepšie? toto tam robí čo: if ( isset ($_POST['neco']))
Alphard
Profil
tiso
dík za upozprnění, mělo tam být empty, buď jsem to psal v polospánku, neb ojsem měl aprílovou náladu

Vašek 00257
omlouvám se za mystifikaci, už je to opraveno
krteczek
Profil
Následující ukázka by ti měla nastínit jak bys měl zhruba postupovat
1. rozlišuj vnitřní a vnější proměnné ($_POST['neco'] je vnější, $neco_i je vnitřní). Nedoporučuji používání stejných názvů proměnných
2. vnitřní proměnné VŽDY na začátku skriptu vynuluj, nebo jim nastav tebou požadovanou hodnotu.

$neco_i = '';
$err_neco = '';
$chyba = 0;
if(isset($_POST['ok']))
{
if((!empty($_POST['neco'])) && (trim($_POST['neco']) != ''))
{
$neco _i = htmlspecialchars($_POST['neco']);
}
if(empty($neco_i))
{
$err_neco = 'nevyplnilsi něco';
$chyba = 1;
}
//další proměnné z formuláře ověřit stejně, v případě chyby nastavit $chyba na 1
...
if($chyba = 0)
{
//vše je ok mužeš uložit, odeslat...
}
}

<form ...>
<tr>
<td><label for="neco">zadejte neco</label></td>
<td><?php echo $err_neco;?><input type="text" name="neco" id="neco" value="<?php echo $neco_i;?>"></td>
</tr>
<tr>
<td></td>
<td><input type="submit" name="ok" value="odeslat"><td>
</tr>
</form>

krteczek
Vašek 00257
Profil *
Ahoj. Tak jsem se s tím pral, ale nešlo mi absolutně tu podmínku dosadit. Tady je kód, prosím Vás, stačí na ukázku jedna položka, třeba příjmení, aby to nešlo odeslat bez toho. BTW->je to objednávkový email. Díky.

<?php


if ($poslat=="ano")
{

$resulte = mysql_query("select * from kosik inner join produkty on kosik.produktid = produkty.idx where kosik.cookieid = '" . KosikId() . "' order by produkty.jmeno asc");
while($zazname = mysql_fetch_array($resulte))
{
$message = $objednanezbozi .= '<HTML><HEAD></HEAD><BODY>';

$hlavicky .= "X-Mailer: Email internetového obchodu ";
$hlavicky .= "Content-Type: text/html; charset=windows-1250 ";

$polozke=$zazname["jmeno"];
$obcislo=$zazname["idx"];
$kuse=$zazname["pocet"];
$celkemcena=$zazname["pocet"] * $zazname["cenaB"];
$subject='Objednavka ';
}
if($_POST['zpusobplatba'] == 1) $zpusobplatba = "Dobírkou";
if($_POST['zpusobplatba'] == 2) $zpusobplatba = "Bankovním převodem";
if($_POST['zpusobplatba'] == 3) $zpusobplatba = "Hotově";

$message = $objednanezbozi .= '<style>
#mainblock {
width: 600px;
margin: 10px auto;
font-family: verdana;
font-size: 11px; }
#mainblock td, #mainblock th {
font-family: verdana;
font-size: 11px;
padding: 0px;

}
#mainblock p {

margin: 0px 12px 12px 12px;
}</style>' ;
$message = $objednanezbozi .='
<div id="mainblock"><div style="margin-bottom: 25px; margin-left: 12px;"><img border="0" src="http://bleach.xf.cz/logo-mail.png"></img></div><p style="margin-bottom: 24px;">
Vážená zákaznice, vážený zákazníku,
</p><p>Děkujeme za Vaši objednávku. Byla přijata k vyřízení, zásilku s objednaným zbožím na dobírku očekávejte v průběhu 10 pracovních dnů.</p>


</p>
<div style="background-color: #F0F0F0; margin: 12px;">
<br /><br />
<p>Detaily objednávky:</p> <div style="margin: 12px;"><table style="table-layout: fixed;" cellpadding="0" cellspacing="0"><tr valign="top"><td style="width: 300px;"><div style="margin-bottom: 20px;">
<td style="width: 300px;">
<div style="margin-bottom: 20px;">
<b></b></div><div>';


$message = $objednanezbozi .='<tr><td><b>Dodací adresa</b></td></tr>'; $message = $objednanezbozi .='<tr><td>';$message = $objednanezbozi .= '' . $fromname . ''. $fromprijmeni . '<br />'; $message = $objednanezbozi .='</td></tr>';
$message = $objednanezbozi .='<tr><td>';$message = $objednanezbozi .= '' . $fromulice . '<br />'; $message = $objednanezbozi .='</td></tr>';
$message = $objednanezbozi .='<tr><td>';$message = $objednanezbozi .= '' . $frompsc . ''. $frommesto .'<br />'; $message = $objednanezbozi .='</td></tr>';
$message = $objednanezbozi .='<tr><td>';$message = $objednanezbozi .= '' . $fromfirma . '<br />'; $message = $objednanezbozi .='</td></tr>';
$message = $objednanezbozi .='<tr><td>';$message = $objednanezbozi .= 'IČ:' . $fromico . '<br />'; $message = $objednanezbozi .='</td></tr>';
$message = $objednanezbozi .='<tr><td>';$message = $objednanezbozi .= 'DIČ:' . $fromdic . '<br />'; $message = $objednanezbozi .='</td></tr>';

$message = $objednanezbozi .='<tr><td>';$message = $objednanezbozi .= 'Email:' . $fromemail . '<br />'; $message = $objednanezbozi .='</td></tr>';
$message = $objednanezbozi .='<tr><td>';$message = $objednanezbozi .= 'Tel:' . $fromtel . '<br />'; $message = $objednanezbozi .='</td></tr>';
$message = $objednanezbozi .='<tr><td>';$message = $objednanezbozi .= 'Fax:' . $fromfax . '<br />'; $message = $objednanezbozi .='</td></tr>';

$message = $objednanezbozi .='</div></table>
</div>';



$message = $objednanezbozi .='<div style="margin: 12px;">
<table style="table-layout: fixed;" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<th align="left" style="width: 400px;">položka</th>
<th align="left" style="width: 100px;">objednací číslo</th>
<th align="left" style="width: 100px;">ks</th>
<th align="left" style="width: 120px;">cena</th>
</tr>
';

$message .= $objednanezbozi .='<tr><td><p>';$message = $objednanezbozi .= '' . $Objednavka . '';$message = $objednanezbozi .='</p></td></tr>';


//$message .= $objednanezbozi .='<tr><td>';$message = $objednanezbozi .= '' . $polozka . '';$message = $objednanezbozi .='</td>';
//$message = $objednanezbozi .='<td>';$message = $objednanezbozi .= '' . $obcislo . '';$message = $objednanezbozi .='</td>';
//$message = $objednanezbozi .='<td>';$message = $objednanezbozi .= '' . $kuse . '';$message = $objednanezbozi .='</td>';
//$message = $objednanezbozi .='<td>';$message = $objednanezbozi .= '' . $celkemcena . 'Kč';$message = $objednanezbozi .='</td></tr>';
$message = $objednanezbozi .='
<tr><td colspan="4" style="height: 20px;"> </td></tr>
<tr valign="top">

';

$message = $objednanezbozi .='
<tr>
<td colspan="4" style="height: 20px;">
</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="3">
<b>Celkem k úhradě:</b>
</td>
<td style="" >
<b>';
$message = $objednanezbozi .= '' . $totalcena . '';
$message = $objednanezbozi .='kč</b>
</td>
</tr>
</table>
</div>
<p>
<b>Poznámka:</b>
</p>
<p>
';
$message = $objednanezbozi .= '' . $dalsiinfo . '';
$message = $objednanezbozi .='
</p>
<div style="margin: 20px 12px;">
<b>Forma úhrady: </b>
';
$message = $objednanezbozi .= '' . $zpusobplatba . '';
$message = $objednanezbozi .='
<br />
<p>&nbsp;&nbsp;</p>
</div>
</div>
<p>

</p>
</div>
';

$message = $objednanezbozi .= '</BODY></HTML>';

$dalsiinfo;

$to = 'neco@neco.cz' . ', '; // note the comma
$to .= $fromemail;

if (@mail($to, $subject, $message, $hlavicky))
{
?></p>
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title> Objednávka </title>
</head>
<body bgcolor="#ffffff">
<h3>Objednávka byla úspě‘ně odeslána děkujeme!</h3><br>
<h3><a href=seznam.php>Zpět na seznam zboží</a></h3>
</body></html>
<?
mysql_query("delete from kosik where cookieid = '" . KosikId() . "' ");
}
else
{
echo "<b>Nepodařilo se odeslat va‘i objednávku!</b>";
}
}
?>

<form action="" method="post" enctype="multipart/form-data" >
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
<tr><td> <input type="hidden" name="poslat" value="ano">
<input type="hidden" name="objednanezbozi" value="<??>"
Petr Tichý
Profil
Tak to je mazec ....
Vašek 00257
Profil *
Jak to myslite? Ja vim, kdo je hrozny, ale ucim se.
Taps
Profil
čus já jsem taky takový začátečník a mám to vyřešený takto:
<?
include "databaze.php";
$datum=Date("d.m.Y");
if(Isset($_POST['upravit'])){
$nadpis=$_POST['nadpis'];
$perex=$_POST['perex'];
$clanek=$_POST['clanek'];
$rubrika=$_POST['rubrika'];
$datum=$_POST['datum'];

if($nadpis=="" || $perex=="" || $clanek=="" ||$rubrika=="" ||$datum==""){
echo "<h3 class='error'>Nebyly vyplněny všechny údaje</h3>";
}
else
{
$query=Mysql_query("INSERT INTO clanky values('','$nadpis','$perex','$clanek','$rubrika','$datum','0')") or die (mysql_error());
header("location:vypsat.php");


}
}
velmi rád ti poradím s kodem jestli chceš ...
Vašek 00257
Profil *
Rád bych. Máš icq, skype, msn?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0