Autor Zpráva
grazl48
Profil *
Nevíte pls jak nastavit Apache, aby mi fungovali url typu "neco/neco.php?promenna=hodnota"?
Timy
Profil
grazl48
Není třeba nic nastavovat, tohle funguje automaticky. Spíš si na to musíš napsat nějaký PHP skrit, který načte GET proměnnou a naincluduje požadovanou stránku.
djlj
Profil
Asi máš na mysli nastavení php a register_globals.
Buď začni používat superglobální proměnné (dopručuji), nebo nastav register_globals na On (nedoporučuji).
grazl48
Profil *
Díky, s php začínám, tak jsem si zapnul register_globals. S těmi superglobálními proměnnými se pracuje jak? Pročítal jsem si php.ini a usuzuji, že se někam nadeklarují promměné, se kterými se pracuje a jiné se nedají používat. Je to tak?
djlj
Profil
grazl48
Jsou tyto _SERVER, _COOKIE, _GET, _POST, _REQUEST, GLOBALS. Viz tvoje phpinfo().
Je to lepší a v mnoha ohledech i bezpečnější, než používat například při odesílání formuláře $mail místo $_POST['mail']. Nevím, jak bych to pořádně popsal, spíš si o tom někde něco přečti.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.