Autor Zpráva
hrasek
Profil *
dobry den.
Mám slozku "obrazky" a v ní různé složky . Jiným skriptem určuji který obrázek má být smazán a posílám ho v proměnne $del . Avšak nevím jak mam určit cestu k tomuto souboru ktery je v obrazky->naka slozka->ten obrazek. A pritom všechny skripty jsou mimo složku s oním obrázkem.

<?php
if(file_exists($user."/".$_GET['del']))
unlink("http://miklosy.wz.cz/projekt/obrazky/".$user."/".$del); // zde bude chyba
?>


za jakkoukoli pomoc předem děkuji
Yrrah
Profil
Nemůžeš mazat soubor přes HTTP!
Kdyby to šlo, to by bylo smazaných stránek (pokud by na to navíc byla práva)...

Díval ses do manuálu?
Tam nikde (dokonce ani v příkladech) není URL souboru, ale cesta na disku, tj. něco jako obrazky/podlozka/...
hrasek
Profil *
jj dival. No to mi je taky jasne,ale nevim jak jinak to zapsat...
Kažký můj uživatel má svoji složku ta se jmenuje $user a v ní má obrazkek,ktery chci smazat.

unlink("obrazky/".$user."/".$del);

ale takhle to nic nesmaže...
Yrrah
Profil
A koukals do errorlogu PHP? Jestli nenastala nějaká jiná chyba - třeba nemáš práva nebo je ten soubor jinde, to já nemůžu vědět.

A raději si vypiš, co opravdu mažeš, jestli je $user a $del naplněno.
hrasek
Profil *
chci napsat skript ktery by mazal obrazek urciteho uzivatele ( $user ) - v slozce "obrazky" ma slozku ( $user)

tzn napriklad jeden obrazek je zde: obrazky->Yrrah->pozadi.jpg

a já chci smazat to pozadi.jpg
a pritom ten skript treba delete.php NELEZI s adresari"obrazky" ale mimo něj.

jo a dival sem se...ale fakt nevidim zadnou chybu:( :(
všem díky za pomoc.
djlj
Profil
ale fakt nevidim zadnou chybu
error_reporting(E_ALL);
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.