Autor Zpráva
Hugoman
Profil
Niekto na pomoc s arrays...

potrebujem vlozit viac dat naraz z jedneho POST formu, ako zvolit "name" poli a podla toho neskor ulozit viac riadkov do jedneho pola na stranke, ktorej sa to bude dalej spracovavat. Zalezi len na tom aby vsetky vstupy z <input>ov z predchadzajuceho formu sa nasackovali do jedneho pola. Dalej uy ich budem len vkladat do databazy a take malickosti.

Dakujem, neviem nato prist, som to listoval v mojej hrubej knizke, aj to tam isto je, ale fakt to neviem najst kde to presne bolo (ani obsah nepomaha, nic nic.... )
tiso
Profil
serialize/unserialize...
Hugoman
Profil
nemyslel som n takom principe, ale tak ze tie inputy budu mat taky specificky nazov, neviem presne ako to konkretizovat, videl som to, beha mi to po rozume, ale neviem si nato spomenut... :(
Hugoman
Profil
jak vynutit aby hodnoty z poslaneho formu boli na vystupe v jednom poli? Som zufaly...
tiso
Profil
Hugoman - ľe si zúfalý nikoho nezaujíma, to si nechaj pre psychiatra a rodičov. Okrem toho nerozumiem o čo Ti ide, vysvetµovanie Ti moc dobre nejde... Ak si to videl, tak si spomeň kde a máą pokoj.
Hugoman
Profil
nemam ani 8 ani 12, tak asi by som sem neliezol keby to bolo az take lahke nalistovat si to v 10 strankovej brozurke...

strom knih mam aj s obsahom, dik no, mozno som to blbo vysvetlil, fakt, ebénci...
tiso
Profil
Veď ja Ti chcem poradi», ale vôbec Ti nerozumiem. Nenaráľam na Tvoj vek, len mi vadí ak sem niekto »ahá také citové vydieračky typu:
1. "som zúfalý" (čo nás je po tom?)
2. "nutne to potrebujem" (keď niekto niečo nutne potrebuje, tak nech to zaplatí)
3. "rýchlo poraďte!" (rýchlos» odpovede sa nedá vynúti», odpovie ten kto si to prečíta, bude vedie» odpoveď a bude chcie» odpoveda»)
Hugoman
Profil
ok, jasne, citovo nevydieram, sprosto nenalieham, no pokusim sa to este raz podrobnejsie vysvetlit, som ziadal o pomoc (a nie psychiatricku ako vidim... ad acta quote: ,,Veď ja Ti chcem poradi», ale vôbec Ti nerozumiem. Nenaráľam na Tvoj vek, len mi vadí ak sem niekto »ahá také citové vydieračky typu:
1. "som zúfalý"..."
)

ako mam pomenovat polia na vstupe (<input name="????" />) vo <form> ked chcem aby na stranke, kde sa budu spracovavat, aby som zavolal uz len jedno pole(subor odoslanych premennych) a boli vsetky premenne z predosleho formu v jednom 'poli'.

Vsetky mozno s inkrementom na konci, napr. vstupy1,vstupy2, alebo ja neviem pomenovat ako vstupy[] kazdy <input>?

posielam cez _POST takze napr. $_POST['vstupy'] aby bolo samostatne 'pole', ak chcem potom s tym jednym 'polom' nieco robit.

Dik {no sorac ak ta to bude citovo vydierat}
Ssob
Profil
Nevim jestli jsem te spravne pochopil, ale $_POST je samostatne pole.. Ale nejsem si jisty jesti tam jsou ciselne indexy.
Kdyz chces vic poli tak si inputy pojmenuj vstupy[] (jak jsi sam naznacil) a pak s tim muzes pracovat $_POST['vstupy][1] atd.
Hugoman
Profil
trefne, presne a ucinne ;) dobre nasmerovanie,

dikes Ssob
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0