« 1 2
Autor Zpráva
djlj
Profil
ale zjistil jsem, že nevýhoda je v odhlášení
Jak to tak pročítám, tak není úplně pravda to, co je napsáno výše.

loyza, Alphard: zkuste tohle :)

if($_GET['odhlasit']==1){

header ('WWW-Authenticate: Basic realm="Název loginu"');
header ('HTTP/1.0 401 Unauthorized');

echo "Odhlasen";

}
Alphard
Profil
djlj
zkoušet to nebudu, počkám si na reakci JOhny26 (nevím jak skloňovat)
přiznávám se, že nevím všechno :-), vycházel jsem z článku na intervalu, na který jsem také odkázal, jestli to funguje, tak se JOhny26 omlouvám za mystifikaci a třeba to někdy poradím někomu jinému již správně :-)
JOhny26
Profil *
djlj

Tak jsem to vyzkoušel, sice nevim jestli mam něco dosadit za to název loginu. ale po kliknutí na odhlášení se mi znovu objeví tabulka pro přihlášení a po kliknutí na storno se to opravdu odhlasi, ale myslím si, že je "divně" vyřešené. Ale na druhou stranu je to také řešení, díky za radu, ale asi bych to takhle nepoužíval. Hlavně když se neklikne na storno ale zadá se tam opět nick a heslo, tak to zůstane pořád přihlášené a myslím si, že je to docela matoucí a málokdo by to kliknul na storno.
djlj
Profil
když se neklikne na storno ale zadá se tam opět nick a heslo
Tak to máš asi nastavené zapamatování v prohlížeči. Mně to nezůstane přihlášené. Zobrazí se znova okno na login (jak píšeš), ale abych dál pokračoval přihlášený, musím to znova potvrdit :).

Upraveno: možnás to myslel dobře, a já to jen blbě pochopil. Je fakt, že to je krkolomné. Já jen, že opravdu není třeba zavírat prohlížeč :).
JOhny26
Profil *
ale to neřeší teda potom to odhlášení ne? a v tom basic realm ma zustat pořád to název loginu? ja proste potrebuju kliknout na logout a aby se mi to automaticky odhlasilo a ne, aby mi tam zas vyskocilo okno na přihlášení.
djlj
Profil
a v tom basic realm ma zustat pořád to název loginu?
Dej si tam co chceš. Mělo by se to někde zobrazovat jako název toho okýnka pro přihlášení.

a proste potrebuju kliknout na logout a aby se mi to automaticky odhlasilo a ne, aby mi tam zas vyskocilo okno na přihlášení.
Zkus to po poslání této hlavičky přesměrovat někam pryč.
JOhny26
Profil *
to už sem právě zkoušel a zůstane to pořád přihlášený. řekl bych, že to asi opravdu nejde se jinak odhlásit než zavřit celý prohlížeč. Tobě to funguje? nebo si myslel, že to tak bude fungovat?
djlj
Profil
JOhny26
Funguje mi to tak, že se prostě znova zobrazí okno pro login :). Já to nepoužívám u aplikace „pro masy“, takže mi to zas tak moc nevadí.
JOhny26
Profil *
tak dobře, zobrazí se ti opět okno pro login, ale co pak jako uděláš? přihlásiš se nebo dáš storno nebo co?
djlj
Profil
JOhny26
Kliknu na storno; proč bych se znovu přihlašoval, když jsem se chtěl odhlásit :).
JOhny26
Profil *
ok tak diky za tve rady, a promin za me blbe otázky, ale asi to taky takhle vyřešim. Nic jinýho mi stejně nezbyde.
« 1 2
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.