Autor Zpráva
jirkap
Profil *
ahoj, mam jeden, mozna trochu hloupy dotaz. zacinam se ucit php, vsechno v poradku ale tapu v jedne veci: totiz nedavno jsem mel moznost vyzkouset jeden maly specialni CMS, ale nepodarilo se mi jej nainstalovat. Problem byl v tom ze autor ho programoval na Macu a byly tam problemy s rozdilnym systemem zpracovani nazvu a cest mezi Unix-like OS a Windows (proste na Win to neslo). Na podobnou zminku jsem narazil i zacatkem tutorialu na Linuxsoft o PHP.

Mohl by mi prosim nekdo vysvetlit ceho se vyvarovat pri psani PHP skriptu ve Windows, aby behaly korektne po uploadu na server kde prirozene bezi Linux? Snazil jsem se dohledat ale nic nic nic... Linux jsem kdysi zkousel ale uz si to nepamatuji.

Dekuji za odpoved.

jirka
Miloš
Profil
Přinejmenším dej pozor na to, že je Linux case-sensitive, neboli rozlišuje v názvech souborů malá/VELKÁ písmena. Proto je vhodným návykem vždy a za všech okolností v názvech souborů a adresářů používat pouze malá písmena, číslice, spojovník (-) a podtržítko. Žádný jiný znak.
jirkap
Profil *
parada, diky moc.
jirkap
Profil *
mno, mám další dotaz k témuž: pořád to nefunguje :) neporadí mi někdo co s tim? cms lze nalézt na adrese http://www.indexhibit.org/ (cca 200kB), prečetl jsem spoustu informací které si myslím že hrajou roli (php znam jen základy). Strašně rád bych ho potřeboval rozhodit na win... byl bych neskonale vděčný. jsem v koncích... ten clověk to napsal na Macu. Napadá mě jenom ze tam bude třeba něco přímo v PHP co nefunguje na Win? Ptal jsem se ho tam na fóru a on říkal že za to můžou cesty. ALe to je divný, protože jak jsem pochopil, z Win na Unix se to muže pokazit ale obráceně ne...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0