21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
mckapco
Profil
Mozte mi niekto poradit ako vytvorit nakupny kosik? robim to cez cookies a uz mi s toho sibe, lebo to nefunguje. Mam to zatial vytvorene takto:

setcookie("vyrobok_vkosiku[$pocet_vyrobkov]",$id_vyr);// nastaveni do cookies id vyrobku
setcookie("quantity[$pocet_vyrobkov]",$pocetkusov);// nastaveni kvantity, kolko kusov toho chceme.
$pocet_vyrobkov++;
setcookie("pocet_vyrobkov",$pocet_vyrobkov);
v podstate to nie je takze, ale ked mi to nefunguje spravne, tak ma to privadza do sialenstva:-)

Mozte mi niekto prosim Vas hosit tu nejaky svoj kod na nakupny kosik? dik, no cez databazu by som to nerad riesil.
trif
Profil *
skus to robit cez session , ako vies cookie nemusi mat uzivatel zapnute a tym padom tvoja teoria pada, a dobry nakupny kosik je v knihe PHP a MySql od Davida Transleyho je to tam lahke, ale pravdu povediac neviem ci pouziva cookie alebo session, fakt skus
mckapco
Profil
tu knihu si musim zakupit? je niekde na nete? ak ano dajte mi pls link, ak nie hodte mi tu kod toto nakupneho kosa. Dik
trif
Profil *
no keby to nebolo na 15stranach tak ti to naskenujem
mckapco
Profil
no nevadi. Mam tu ale taku moznost, ze to bude cez mysql urobene tak, ze to co bude v nakupnom kosiku urcitu dobu nezmenene (napr. 10 hodin), tak sa to automaticky vymaze. Nebudu problemy s cookies, no dufam, ze to databaza zvalsne,lebo to bude vo velkom eshope.Uvital by som nejaky script cez sessions
trif
Profil *
nepochopil som to velmi, vysvetli presne co chces.A ako inak by si chcel robit nakupny kosik ak nie cez db
mckapco
Profil
cez cookies, tak som to povodne aj zamyslal, kedze mam prihlasenie cez cookies tiez. Vsak cookies sa daju povolit, netreba ich vypinat a su vyborne a nie su nebezpecne, tak preco nie? no hladal som nejaky iny sposob napriklad cez sessions, alebo PHPLIB...
urobil som to nakoniec cez databazu, dufam, ze to server bude zvladat:-)
trif
Profil *
no ved to je dobre db a session , super
mckapco
Profil
lenze mam to zrobene iba cez DB...keby to bolo cez session myslim, ze by to bolo lepsie, lebo sa dost casto - ale pritom co najmenej, pripajam a vyberam, resp. pracujem s datami v tabulkach DB. Uvidime casom ako to bude server zvladat, ak nie moc najlespie, budem musiet nakupny kosik riesit inak.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0