Autor Zpráva
had
Profil *
ahoj,

když napíšu do <textarea> HTML kód třeba <img src="nekam"> a nechám to zapsat do souboru, tak mi to všechny " převede na " . Nechá se to nějak odstranit nějakou funkcí, abych nemusel nahrazovat pomocí str_replace ?
Blboun
Profil *
osobne se mi v tvem prispevku zobrazilo " na " takze zadna zmena
Peca
Profil
stripslashes ?
had
Profil *
sory. z " na "
had
Profil *
změtný lomítko" na "
tady to blě převádí
Blboun
Profil *
addslashes?
had
Profil *
stripslashes mi nefunguje. je to určitě dobrá funkce, v manuálu to tak píšou, ale nevim proč to nechodí.
Blboun
Profil *
htmlentities?
had
Profil *
co je tady blbě ?
$novy obsahuje: <td class="trida">.

fwrite($fp, stripslashes($novy));

a přece se mi do souboru zapíše změtný lomítko"
had
Profil *
nn. tim to nebude. v souboru entity nejsou.
krteczek
Profil
had: jde ti o to že ti to při ukládání do souboru zapíše před uvozovky zpětná lomítka? Je to způsobeno directivou magic_quotes_gpc, která automaticky přidává zpětná lomítka před _problematické_ znaky. Vadí-li ti to máš dvě možnosti:
1. Požádat hosting o změnu nastavení této directivy
2. použít funkci kterou napsal a publikoval p.Vrána:


<?php
function odstran_magic_quotes_gpc()
{
/**
odstranění ošetření dat způsobeného direktivou magic_quotes_gpc
Převzato z http://php.vrana.cz
**/
if (get_magic_quotes_gpc())

{

$process = array(&$_GET, &$_POST, &$_COOKIE, &$_REQUEST, &$_FILES);

while (list($key, $val) = each($process))

{

foreach ($val as $k => $v)

{

unset($process[$key][$k]);

if (is_array($v))

{

$process[$key][($key < 5 ? $k : stripslashes($k))] = $v;

$process[] =& $process[$key][($key < 5 ? $k : stripslashes($k))];

}

else

{

$process[$key][stripslashes($k)] = stripslashes($v);

}

}

}

}

}
?>

krteczek
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0