Autor Zpráva
arnir
Profil
cus
mam problem
mam formular kde jsou 2 policka. email a heslo
kod:


<?
$pass2 = md5($pass); //nejprve se heslo zakoduje
$file = "data/" .$email. ".php"; //pote se ve slozce data vytvori soubor, ktery se menuje jako vas email
$fp = fopen($file, "w"); // otevre se pro zapis
fwrite($fp,"
$pass2 // zapise se do neho pouze heslo
");
fclose($fp); //a ukonci se
?>


s timto myslim neni zadny problem ale ted to prihlaseni:



<?
$pass2 = md5($pass); //nejprve se zadane heslo zakoduje
$fp = fopen("data/" .$email.".php" ,"r"); //otevre se soubor ktery se jmenuje jako vas zadany email
if ($pass2== $fp) //a pokud jsou hesla stejna
{
echo "byly jste prihlaseni"; //budete prihlaseni
}
else
{
echo "spatny mail nebo heslo"; //pokud ne vypise chybu

}
?>



no a kdykoli se snazim prihlasit tak mi to napise prave spatny email nebo heslo

co s tim?
doufam ze text neni moc dlouhy a prectete si ho i skodem, jestli tam neni nejaka chyba v syntaxy

dikes
koudi
Profil
fopen ti vrací pouze handle na ten soubor, ne jeho obsah
Alphard
Profil
if ($pass2== $fp) //a pokud jsou hesla stejna
v $fp je pouze ukazatel na otevřený soubor, ne jeho obsah
a pozor na nastavení register_global
Alphard
Profil
koudi
už mě štveš, podruhy během půl hodiny :-)
arnir
Profil
jak mam tedy otevrit soubor
myslel jsem ze "r" je pro cteni...
Alphard
Profil
myslel jsem ze "r" je pro cteni
ano, ale pouze otevření, ne načtení

ale nejjednoduší bude file_get_contents();
koudi
Profil
arnir
to jo, ale fopen ti ho pouze otevře. pokud z něj chceš číst, musíš použít funkci fread. Nebo pokud máš php5, tak třeba file_get_contents.
koudi
Profil
Alphard
už mě štveš, podruhy během půl hodiny :-)
Zdá se, že stahuješ skóre :)
tiso
Profil
arnir - čo Ti bráni použiť databázu? Nemáš ošetrené to keď niekto zadá email niekoho kto je už prihlásený a tým mu vlastne zmeníš heslo...
arnir
Profil
to jo, ale fopen ti ho pouze otevře. pokud z něj chceš číst, musíš použít funkci fread. Nebo pokud máš php5, tak třeba file_get_contents.
fread diky
urcite to pojede

čo Ti bráni použiť databázu? Nemáš ošetrené to keď niekto zadá email niekoho kto je už prihlásený a tým mu vlastne zmeníš heslo...
to je vlastne pravda...
ale databaze se jeste teprve ucim
a zatim jsem v nich neudelal ani *
arnir
Profil
tak zmnenil jsem to na:

<?

$pass2 = md5($pass);
$fp = fopen("data/" .$email.".php" ,"r");
$file = fread($fp, filesize("data/" .$email.".php"));
if ($pass2== $file)
{
echo "byly jste prihlaseni";
}
else
{
echo "spatny mail nebo heslo";

}
?>


a pise to porad to stejne
asi to budu muset nejak splacat v te databazi
arnir
Profil
stejne to budu muset udelat v databazi...
upravim tento script
http://www.jaknaweb.com/scripty/php-scripty/chat-hesla
myslim ten
Registrace uzivatele v PHP a MySQL

mylite ze je bezpecny i pro neco vetsiho?
pokud ne tak co v nem mam upravit

(upravovat kod umim, jen ho sam psat zatim ne)
arnir
Profil
tak zkousim ten script co jsem psal.
jak s nim zaheslovat nejakou stranku?
mam napr. stranku tajne.php a chci to pouze pro prihlasene.
zkousim to skombinovat s tim index.php ale porad se to nechce povest...
arnir
Profil
jo uz to vim
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.