Autor Zpráva
teta
Profil *
ahoj, mam taku otazku:
Ako najlahsie vyriesit tento problem? Mam IP kameru, chcem obrazky z tejto kamery ukazovat na mojej stranke, nechcem vsak, aby niekto vedel zistit IPcku na ktorej sa kamera nachadza. Kamera mi vie sama vygenerovat HTML kod, ktory bude napr. kazdych 5 sekund posielat novy obrazok, lenze ked si niekto da zobrazit zdrojovy kod, tak hned zisti IP kamery.

riesenia, kt. ma napadli:
1. kazdych napr. 15 sekund uploadovat na FTP server obrazok z kamery, vzdy s tym istym menom, takze sa vzdy ten stary prepise a nacitavat sa bude len adresa obrazku, takze IP kamery ostane skryta. Nastava tu ale problem, ze kamera bude na FTP server stale zapisovat, co je pri frekvencii obrazok kazdych 15 sekund dost velky trafic (mam datove obmedzenie)
2. toto riesenie je lepsie, neviem si snim ale dat zatial rady. Takze PHP skript by vyuzival skript nachadzajuci sa v kamere na ziskanie obrazka. Obrazok ziskam po zadani adresy napr: ..../img.cgi?resolution=sirkaxvyska. Ako to najlepsie vyriesit? Nahrat dany obrazok niekde na server, vtedy ked je skript vyvolany a zobrazovat ten obrazok? Alebo sa da obrazok zobrazit aj bez toho, aby bol nahrany na server, ale aby bol len ulozeny niekde v premennej?
3. Mozno sa mylim a nic z toho nie je pravda, preto budem vdacny za vsetky postrehy.
djlj
Profil
Nastava tu ale problem, ze kamera bude na FTP server stale zapisovat, co je pri frekvencii obrazok kazdych 15 sekund dost velky trafic (mam datove obmedzenie)
I ostatními způsoby budeš muset obrázek nějak někam uploadovat. Navíc pokud by to návštěvníci tahali přímo z tvého PC, budeš mít přenos dat několikanásobný ;).

Já bych volil periodické nahrávání na ftp.
souki
Profil
Můžeš to udělat jednoduše - jako zdroj obrázku dej php skript a ten jednoduše přečte obrázek z kamery.. IP tak bude skrytá v něm
souki
Profil
přímo z tvého PC, budeš mít přenos dat několikanásobný ;)
a ten php skirpt by to mohl rovnou nějak kešovat :)
teta
Profil *
souki, to je dobry napad, skusim to.
teta
Profil *
ok, ale ked si clovek klikne na adresu toho PHP skriptu, tak mu to tu IP adresu predsa len ukaze.
djlj
Profil
teta
Skript pojede na serveru a data bude tahat od tebe (nebude jak zjistit zdroj dat), a to samozřejmě za předpokladu, že máš veřejnou IP adresu. Vzhledem k tvým dotazům bych ale přece jen volil nahrávání na ftp…
teta
Profil *
co je zle s mojimi dotazi?
souki
Profil
ked si clovek klikne na adresu toho PHP skriptu, tak mu to tu IP adresu predsa len ukaze.
Věž, že neklikne :) To by se uklikal :)
teta
Profil *
no co aj viem, ze by sa uklikal? zisti si zdrojovy kod, najde si tam adresu skriptu, spusti si priamo ten skript, zase da ukazat zdrojovy kod a je to tu...
djlj
Profil
teta
Čteš, co píšu?

Skript pojede na serveru a data bude tahat od tebe (nebude jak zjistit zdroj dat), a to samozřejmě za předpokladu, že máš veřejnou IP adresu.
souki
Profil
spusti si priamo ten skript, zase da ukazat zdrojovy kod a je to tu...
Ne. Takhle to opravdu nejde :)
teta
Profil *
citam, ale asi som blby, ked nechapem ako to myslis...
skript moze bezat na servery, ale predsa len tam niekde musi byt echo "<img src...>"; a presne v tom niecom bude ulozena IPcka tej kamery. nemam FTP server na svojom compe.
souki
Profil
teta
vůbec jsi to nepochopil....na stránky dáš <img src='kamera.php' /> a teprve ten skript kamera.php bude získávat obraz z kamery...
Nechci tě podceňovat, ale.....
djlj
Profil
teta
Ten skript bude přímo generovat ten obrázek. Funkce pro práci s obrázky.
teta
Profil *
souki

nejde? mne sa zda ze praveze ide, lebo vzdy musim predsa ten obrazok z IPcky kamery stiahnut. Ako ma o obrazok poziadat ten skript?
teta
Profil *
djlj

ok, co sa tyka prace s obrazkami v PHP tak to neviem. Prave preto sa pytam...
souki
Profil
teta
v souboru kamera.php bude pouze něco ve stylu



<?
readfile("http://80.123.123.123/img.cgi");
?>
djlj
Profil
souki
A ještě hlavička image/jpeg.
souki
Profil
teta
A zobrazit zdrojový kód PHP ze strany klienta NEJDE*. A za tím si stojím a nevymluvíš mi to :)

* žádným jednoduchým způsobem
souki
Profil
djlj
A ještě hlavička image/jpeg.
Prohlížeč si s tím poradí a nechtěl jsem mu motat hlavu :o)
teta
Profil *
zdrojovy kod PHP nie, to Ti davam za pravdu a to som sa Ti ani nesnazil v tomto oponovat. bol som mimo... dikes zatial, bavim sa s tym
teta
Profil *
jede to!

este raz, dakujem ;)
souki
Profil
teta
sakriš to byl fofr..... přiznám se, že sem nečekal, že se to povede :o)
teta
Profil *
vidis souki, zazraky sa deju ;) ale tu hlavicku tam bolo potrebne dopisat ;)
idem riesit dalsi problem, tak zatial, a drzte sa chlapci.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0