Autor Zpráva
coverx
Profil *
Neviete niekto poradit ako odstránit diakritiku počas uploadu?
Skript ktorý používam na upload:

<?

if ($akce == "Upload") {
if ($soubor_type == "text/plain" or $soubor_type="jpg") {
if (copy ($soubor, "$soubor_name")) {
print "DVD obal $soubor_name velkosti $soubor_size bajtov
bol úspešne odoslaný<BR>";
mail ("admin@cover-d-base.com", "Upload súboru $soubor_name",
"Na server bol odoslaný súbor $soubor_name ",
"From: upload@cover-d-base.com X-web: http://www.pic.cover-d-base.com/dvd/upload/upload.php");
}
else {
print "Pri nahrávaní súboru došlo k chybe!<BR>";
}
}
else {
print "Súbor nieje požadového MIME typu!<BR>";
}
}
?>
<HR SIZE="1" NOSHADE>
Poslat DVD obal na server:
<FORM ACTION="upload.php" METHOD="post" ENCTYPE="multipart/form-data">
<INPUT TYPE="file" NAME="soubor" SIZE="30">
<INPUT TYPE="submit" NAME="akce" VALUE="Upload">
jogurt
Profil
Muzes pouzit strtr($text_souboru, "ěščřžýáíé", "escrzyaie"); (Ty znaky nejsou vsechny...)
pavel prochazka.zde.cz
Profil *
coverx
pokud se podivate do historie tak uz jsem funkci na odstraneni diakritiky tu daval nekolikrat. A prevede i velka pismena na mala, ale to uz zalezi na Vas co vseschno se bude prevadet na co....

function StandartString ($sBuffer)
{
// Tato funkce odstrani diakritiku a velka pismena prevede na mala...
$sBuffer = StrTr($sBuffer, "áÁéÉíÍóÓúÚůŮýÝěĚšŠčČřŘžŽťŤďĎňŇQWERTYUIOPASDFGHJKLZXCVBNM", "aaeeiioouuuuyyeessccrrzzttddnnqwertyuiopasdfghjklzxcvbnm");
return $sBuffer;
}
djlj
Profil
http://php.vrana.cz/vytvoreni-pratelskeho-url.php
pavel prochazka.zde.cz
Profil *
djlj
jojo to je taky moznost ale vyzaduje to php 5 a to nemusi uzivatel mejt k dispozici.... Sice doma mam php 5 ale na hostingu je porad php4 :(.
coverx
Profil *
Mam na hostingu vsetky možnosti PHP. Len sa chcem spítat že kam do toho skriptu mam vložiť tú funkciu.
Ďakujem.
pavel prochazka.zde.cz
Profil *
coverx
funkci si vloz kam chsec, to zalezi na tobe jaky styl pouzivas...
Ja kdy pisi nejaky script, ktery treba dela aknetu, tak vsechno mam v jednom souboru, a parametry se predavaji zase na stejny formular, tak v jednom formulari mam treba pridani ankety, administraci i zobrazeni ankety. A ktomu vsechny patricne sub rutiny. Ale musim uporoznit na jednu vlastnost php, nedovoli vlozit stejnou sub rutinu ktera je uz vlozena, to znamena nemuzete vlozit stejny podprogram/funkci se stejnym nazvem dvakrat, tak poduk se budete stejnou funkci pouzivat ve vice modulech, doporucuji ji umistit do jineho souboru a ten includovat na zacatku generovani stranky....
djlj
Profil
A ktomu vsechny patricne sub rutiny. Ale musim uporoznit na jednu vlastnost php, nedovoli vlozit stejnou sub rutinu ktera je uz vlozena, to znamena nemuzete vlozit stejny podprogram/funkci se stejnym nazvem dvakrat, tak poduk se budete stejnou funkci pouzivat ve vice modulech, doporucuji ji umistit do jineho souboru a ten includovat na zacatku generovani stranky....
Co je to sub rutina? A jaký podprogram v php?
V případě, že se může někde funkce objevit víckrát, stačí použít function_exists.
pavel prochazka.zde.cz
Profil *
djlj asi jsi nezazil prikas GOSUB a podobne co.... dneska se jim rika moredne funkce ale neni to nic jineho nez sub rutina....
djlj
Profil
pavel prochazka.zde.cz
Aha, ne, „nezažil“. Stářím to ale není. Spíš jen tím, že počítač nemám nějak extra dlouho :).
Anonymní
Profil *
Místo function_exist je lepší (require|include)_once, ne?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.