| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Rionela Profil |
#1 · Zasláno: 14. 4. 2007, 18:49:25
Poslední dny si lámu hlavu nad tímto problémem. Mám detail obrázku z galerie (adresa vypadá třeba takhle: index.php?page=obr&k=2&id=4 kde $k je kategorie a $id je id obrázku) a pod obrázek jsem chtěla hodit šipky na minulý a další obrázek z té kategorie. A tak jsem zjistila konečně muj problém, proč mi to nefunguje ... Mám tabulku (v databázi) galerie a v ní sloupec id pro všechny obrázky z galerie a sloupec pro určení kategorie. No ale když se podíváte na tento kod (pro minulý obrázek):
$ida = $id-1; Je jasný, jak blbě sem to udělala, že je sice pěkný že od id zobrazovaného obrázku odečtu 1 abych dostala minulý obrázek, ALE odkaz je neaktivní když $ida bylo z jiné kategorie. Sice je pěkný že sem přišla na to že sem blbá, ale dál nevim co:)) Jak to mám opravit? Jak získat id jak minulého tak dalšího obrázku v kategorii abych na něj mohla odkazovat? Díky. |
||
| WertriK Profil |
#2 · Zasláno: 14. 4. 2007, 19:06:09
Tipnul bych to nějak takto
Předešlý SELECT gal_id FROM galerie WHERE gal_id < '$id' AND WHERE gal_kateg = '$k' ORDER BY gal_id DESC LIMIT 0,1 Další SELECT gal_id FROM galerie WHERE gal_id > '$id' AND WHERE gal_kateg = '$k' ORDER BY gal_id ASC LIMIT 0,1 |
||
| Kcko Profil |
#3 · Zasláno: 14. 4. 2007, 19:26:32
Odkdy muze byt v SQL dotazu 2x WHERE?
|
||
|
Časová prodleva: 19 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0