Autor Zpráva
Hanka
Profil *
Ahoj, jsem začátečnice, tak se nezlobte za telecí dotaz, nebo spíš prosbu o <SCRIPT>:)

Nemohl by mi sem někdo dát PHP skriptík na to, aby mi bylo na stránce vidět, kolik jí čte lidí? Něco jednoduchého, co funguje dobře :) Jo a moje stránky nemají registraci, jestli to jde vůbec udělat i bez toho.

To se dá tuším udělat nějak přes IP adresy, ne? Existuje něco přesnějšího?

Děkujuuuu

Hanka
Casero
Profil
Hanka
Co Toplist, nebo vsevjednom...nebo už hotové řešení???
Jakub
Profil
http://blueboard.cz/index.php?e=sluzby-omonitor
Hanka
Profil *
No ale já myslela, aby to bylo na té stránce vidět, kolik je tam lidí...

... ale spíš vlastní SCRIPT než něčí službu.. prý to není tak složité, ale na to já nemám.

Vy jste hlavy, tak mi sem prosím "nalepte" scriptík.. prosím prosím
Hanka
Profil *
.... upřesnění ....

kolik je na stránce v danou chvíli lidí.. kolik si jí čte
coverx
Profil *
TU najdeš hotove riešenie bez použitia databázy
souki
Profil
Souborová počítadla fungují perfektně... Bezpečně poznáš, kdy je web navštěvovaný...Bude to ve chvíli, kdy si uživatelé začnu vzájemně přepisovat a nulovat soubor
habendorf
Profil
kolik je na stránce v danou chvíli lidí.. kolik si jí čte

A to znamená co? Např. že ji má otevřenou v neaktivním tabu?
Nebo že ji má otevřenou, ale už půl hodiny sedí na ********??

Jsou zkrátka věci (naštěstí), které nezjistíš.
habendorf
Profil
OT: Slovo ha*zlík je vážně tak hrozně závadný? Njn, je třeba zachovat korektnost :o)
Hanka
Profil *
No kdo ji má otevřenou.. klidně může sedět i na záchodě :)

Hanka
koudi
Profil
No kdo ji má otevřenou.. klidně může sedět i na záchodě :)
Pokud nepoužiješ nějakou obskurní javascriptovou konstrukci, tak nemáš šanci zjistit, kdo ji má otevřenou - je to z toho důvodu, že protokol http je bezestavový.
Joker
Profil
No kdo ji má otevřenou.. klidně může sedět i na záchodě :)
To se zjistit nedá. Prohlížeč neposílá při zavření stránky žádnou informaci serveru, že návštěvník stránku zavřel.
Teoreticky by to teda udělat šlo pomocí AJAXu, ale podle mě je to pro většinu stránek celkem zbytečné.

Pokud je na nějaké stránce hláška typu "xy lidí je právě online", většinou je to udělané tak, že to zobrazuje počet lidí, kteří za posledních třeba 10 minut načetli nějakou stránku na webu.
Není to úplně přesné, když otevřu článek a půl hodiny ho čtu, po deseti minutách zmizím ze seznamu, přestože ve skutečnosti stránku čtu. A když otevřu stránku a hned jí zase zavřu, budu ještě 10 minut vidět jako online, i když stránku ve skutečnosti otevřenou nemám.
Ale ona je ta hláška většinou jen taková "kravinka navíc", takže nikomu moc nezáleží na tom, jak přesně to ukazuje :-)
Hanka
Profil *
Joker

To by mi úplně stačilo... je to jednoduchý SCRIPT?

Hanka
Joker
Profil
Řekl bych tak středně pokročilý. Pro začátek existují i jednodušší věci. Je víc způsobů, jak to udělat, v PHP to jde například pomocí relací (sessions) a databáze.

Ale jinak se dá použít třeba TOPlist, který kromě jiného taky ukazuje, kolik lidí je zrovna online.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.