Autor Zpráva
Bhu
Profil *
Ahoj, xhtml a css dost zvládám, ale php si moc "nedávám".

Když mám (teoreticky) na každé stránce svého webu stejné pravé menu

tak dám do zdrojáku


<? include ("menu.php"); ?>


OK, ale musim pak uložit stránku jako .php soubor, nebo stačí .html???

A ještě jedna věc.

Mam php soubor něco.php s kódem


<?php
echo "<p>TEST</p>";
echo $_GET['page'];
?>


a když chci aby se třeba zobrazovalo http://neco.cz/index.php?page=Kontakt

jak to funguje? Musim mít stránku Kontakt.html? Jak to jde?

Díky
YaD
Profil
mrkni sa na http://polopate.jakpsatweb.cz
ale ja na http://polopate.jakpsatweb.cz som nič nezistil pretože mi to nefunguje
AlešD
Profil
První dotaz:
soubor musí mít koncovku php.

Druhý dotaz: jaksi nerozumím o co jde. V odkazu posíláš stránce index.php obsah Kontakt proměné page, řekl bych tedy, že v index.php na základě page==Kontakt něco udělá, třeba include (contact.php), ale to je trochu věštírna.
Ssob
Profil
OK, ale musim pak uložit stránku jako .php soubor, nebo stačí .html???
Nemusis.. Muzes includovat jakykoliv soubor.

jak to funguje? Musim mít stránku Kontakt.html? Jak to jde?
Strucne: kdyz mas stranku http://neco.cz/index.php?page=Kontakt tak v promenne $_GET['page'] je 'kontakt'.
Cili pak staci nekde vlozit: include($_GET['page'].'.php') coz naicluduje stranku kontakt.php.. Samozdrejme ji musis mit vytvorenou.
Alphard
Profil
include($_GET['page'].'.php')
pozor, je to velká bezpečnostní díra
Ssob
Profil
Alphard
Jasne.. Chtel jsem aby pochopil princip.
Vladosik
Profil
Muzes includovat jakykoliv soubor.
icludovat muze cokoliv, ale on se preci ptal, jestli pak stranku musi ulozit jako php a to samozrejme musi.
Alphard
Profil
Ssob
jj, sám jsem několikrát podobně odpovídal, ale považoval jsem za vhodné ho (ji) upozornit
djlj
Profil
jestli pak stranku musi ulozit jako php a to samozrejme musi
Ale nemusí, nemusí. Pokud v ní nemá žádný php skript, přípona může být klidně html. (V menu.php.)
Vladosik
Profil
djlj
Ano, vkladana stranka samozrejme samozrejme muze byt html, ale ja to stale chapu tak, ze se ptal, jestli stranka, do ktere vlozi skript include, musi byt php. Tak to pochopil AlešD a myslim ze i ostatni. Ale treba prave ty jsi spravne vytusil, ze se ptal na vkladanou stranku;-)
Ssob
Profil
Vladosik
Nejdrive jsem myslel, ze se pta na vkladanou stranku (viz muj prvni prispevek), ale asi mas pravdu. Ted tu ma alespon odpovedi na obe otazky.. :)
Vladosik
Profil
Ssob
Jak se rika - Vlk se nazral a koza zustala cela:-)
Bhu
Profil *
Ok, dík moc
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.