Autor Zpráva
MrKolouch
Profil
Jak vložit do PC php?Má už nainstalavanej apache(teda easy PHP).A prej potřebuju eště nějaký php archvít prý na www.php.net jenže nevim,kde to je a a co s tim.Opravdu potřebuju php archiv?A potřebuju eště něco?
Pak dále jsem našel v jednom návodu,že musím apache rozšířit na SAPI nebo CGI

Apache

Zde máme na výběr 2 možnosti. Buď SAPI (rychlejší) modul, nebo CGI (stabilnější) Aplikace.

SAPI Modul - Ano, toto je ta nejlepší možnost. Nejděte si ve složce bin/conf vašeho Apache soubor httpd.conf. Ten si otevřete a připište na konec tyto řádky.
Ve Windows
LoadModule php5_module c:phpsapiphp5apache.dll
AddModule mod_php5.c
AddType application/x-httpd-php .php .php3. php4 .php5

Jenže ,když to tam skopíruju,tak to hodí,tak EasyPHP napíše.
Chyba v konfiguračním souboru apache...
Nevíte co s tim?
díky
Gekon
Profil
Nebude pro tebe lepší si nainstalovat něco jako EasyPHP?
MrKolouch
Profil
Gekon
Má už nainstalavanej apache(teda easy PHP)
stačí číst;)
Easy php už mám
Timy
Profil
MrKolouch
Pokud už máš nainstalované EasyPHP, tak už nemusíš nic jiného instalovat, máš nainstalovaný apache, php i mysql.
MrKolouch
Profil
jj,tak díky,ale když dám http://localhost/ taks objevý
Notice: Undefined variable: refer in c:phpindex.php on line 13

Notice: Undefined variable: HTTP_REFERER in c:phpindex.php on line 13

Notice: Undefined variable: css in c:phpindex.php on line 14

Notice: Undefined index: Moje-CSS-Cookie in c:phpindex.php on line 15

Notice: Undefined variable: submit in c:phpindex.php on line 18

Notice: Undefined variable: cancel in c:phpindex.php on line 18
//to už jsou jakoby moje stránky
Styl 01
Styl 02 ...
Výchozí styl
Beze stylu


ale přitom kořenový adresář je nastaven na c:php

když ale dám http://localhost/c:/php/index.php tak:
Forbidden
You don't have permission to access /c:/php/index.php on this server.

Apache/1.3.33 Server at localhost Port 80

kde je chyba?
Davex
Profil
Nejsem specialista na Easy PHP, ale možná by stačilo, přečíst si ta varování a přeložit si je. Vypadá to, jakoby ve skriptu C:\php\index.php nebyly definovány proměnné.
MrKolouch
Profil
Davex
podle návodu stačí napsat tamto na konec
Hooonza
Profil *
Pár základních rad k rozběhání EasyPHP má na stránce i Yuhů, funguje to bez problémů.
Davex
Profil
MrKolouch
EasyPHP jsem teď zkoušel nainstalovat bez jakéhokoliv návodu a chodilo to napoprvé, takže máš chyby v tom skriptu.
Mustafa Ibrahim
Profil *
jj, EasyPHP běhá spolehlivě a bez velkého štelování.
Mustafa Ibrahim
Profil *
jj, EasyPHP běhá spolehlivě a bez velkého štelování.
Mustafa Ibrahim
Profil *
Znojmo, vidím tě dvojmo, sorry!
Miloš
Profil
MrKolouch
http://localhost/c:/php/index.php
To je blbost, to C: tam vůbec nemá co dělat. Je-li document root jako c:php, pak k tomu přistoupíš jako http://localhost/ a basta.
Ssob
Profil
Mas chyby v tom scriptu. To, ze vypsalo chybove hlasky je dukazem, ze server i php jede
MrKolouch
Profil
když stačí jen EasyPHP tak je to super,teď se jen naučit samotné PHP;)
Jackkie
Profil *
Teda ne že bych se v tom nějak moc vyznal, ale cesta c:php asi není úplně good. co takhle lomítko za : ?!?!? No a ta druhá hláška je o přístupovích právech k serveru.
aaaaaaa
Profil *
MrKolouch

Takhle:

1] http://localhost/c:/php/index.php neni validni url.. nejspis melo byt http://localhost/index.php...
http://localhost -> web server (apache) hleda podle priorit stranky, default.html, index.html, index.php apod.
cesta kde je web (tam kde je vas index.php?) se preklada na http://localhost

2] Notice znamena informovani, vyveska nebo tak.. prakticky php informuje o tom, ze nemas deklarovany promeny..
3] HTTP_REFERER -> asi je tu snaha pouzit globalni promenou, to vetsina lidi zavrhuje..

--------

Zobrazovani Notice se da vypnout, pouzivani globalnich promennych jako HTTP_REFERER se da zapnout..
nej je sehnat si puvodni konfig a nejak ho porovnat.. Konfigurace je v php.ini - tusim, uz jsem s php nedelal 4 roky :-)

btw to je jak zkouska kdo odpovi nejlip ;-)
Pavel Strejček
Profil
aaaaaaa

Notice je dobré vypínat až na produkčním serveru. Občas to hodně pomůže při hledání chyby. Není špatné když odladěný kód při plné úrovni hlášení (E_ALL) nehlásí žádné notice ani warningy.

Tím používáním globálních proměnných bylo myšleno asi register_globals = On. To se nedoporučuje zase z bezpezpečnostních důvodů. Raději přistupovat k HTTP_REFERER se jako k $_SERVER['HTTP_REFERER'] a používat pole $_GET a $_POST.
MrKolouch
Profil
jo a ještěmkdyž mi to teda píše
Notice: Undefined variable: refer in c:phpindex.php on line 13

Notice: Undefined variable: HTTP_REFERER in c:phpindex.php on line 13

Notice: Undefined variable: css in c:phpindex.php on line 14

Notice: Undefined index: Moje-CSS-Cookie in c:phpindex.php on line 15

Notice: Undefined variable: submit in c:phpindex.php on line 18

Notice: Undefined variable: cancel in c:phpindex.php on line 18

tak je to v pořádku?
Pavel Strejček
Profil
V pořádku to není, fungovat to může, ale nemusí, záleží na skriptu. Úroveň hlášení se dá nastavit pomocí error_reporting(), ale lepší je skript upravit tak aby k těm hláškám nedocházelo.
Brady
Profil *
Ahoj, můžete mi někdo poradit? Nainstaloval jsem Easy Php 2.01 a nejede mysql..
1.8 fungovala v pohode, ale chtel bych novejsi verzi..nekde jsem se docetl ze by to mohl blokovat nod32, ale pokud ho vypnu tak mysql stejne nebezi :-( nemate s tim nekdo zkusenost?
maarek82
Profil
Někde jsem nahoře zahlédl problém s portem 80 u apache.....dělá to např. skype, kterej port 80 využívá. Stačí ho vypnout a restartovat apache. Pak se dá skype znovu spustit....
Crazy Nemo
Profil *
jak mám ošetřit nedefinovanou proměnou když ve skriptu nejdříve ověřuju že je zadána a až později je form peo zadani (je to přihlašovací system)
Pavel Strejček
Profil
Crazy Nemo
podivej se na funkce isset() a empty()
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.