Autor Zpráva
Jamanecek
Profil
Zdar všem.
Chci se zeptat jestli by jste mi nemohli helpnout. Udělal sem si malý blogovací systém a teď chci udělat administraci. Ten systém je "Lite" a tak to nechci přehánět se scripty na autorizaci. Chtěl bych něco takového jak je na pipni.cz v administraci domény. Ale v adresáři /admin/ mám souborů více, jako například index.php, upravit.php, pridat.php atd., ale nechci abych po kliknutí na odkaz třeba na upravit.php sem se musel znovu přihlašovat, ale zase nechci aby se tam šlo dostat bez hesla. Nevíte jak na to ?
marfig
Profil
Tusim ze session, ale to se touzim taky naucit...
Martin
llook
Profil
Nejjednodušší volbou jsou sessions.
Dejme tomu, že přihlašování se provádí formulářem s polem "jmeno" a "heslo", pak bude autentikace vypadat takhle:

session_start();
if (isset($_POST['jmeno'], $_POST['heslo'])) {
$_SESSION['prihlasen'] = (($_POST['jmeno'] == 'jmeno') && ($_POST['heslo'] == 'heslo'));
}
$prihlasen (isset($_SESSION['prihlasen']) && $_SESSION['prihlasen']);

Teď máš v proměnné $prihlasen boolovskou hodnotu, jestli je uživatel přihlášen nebo ne.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.