Autor Zpráva
thessa
Profil *
Ahoj, na jakpsatweb.cz jsem se dočetla, že k rozběhnutí PHP potřebuju mít dva servery, internetový a domácí (testovací). Potřebuju ten domácí určitě? Nebo stačí, když bych to udělala rovnou na internetu (mám stálý připojení) a pak si třeba jen zálohovala zdrojáky do PC?
Já bych to potřebovala jen proto, že mám na stránkách vložený menu přes <?php include?>, takže, jestli jsem to dobře pochopila, musejí být všechny stránky *.php místo *.html?
Taky sjem našla, jak bych si mohla na PC udělat ten testovací server, ale zdá se mi to nějak složitý. Asi by to nešlo udělat nějak podobně jak s html, co, to jsem psala jen v Poznámkovym bloku...?
Děkuju za případně odpovědi a rady. Pěknej zbytek víkendu:)
Pavel Strejček
Profil
:-) No, dá se to dělat i na internetu, jestli nevadí, že to uvidí návštěvníci.
Jestli musí mít soubory příponu .php záleží na nastavení serveru, obvykle ano.
V poznámkovém bloku se to taky dá dělat, ale je to masochismus.
YaD
Profil
Skús EasyPHP, len nainštaluš, zapneš a už funguje.
thessa
Profil *
YaD: ok, zkusim to:)

Pavel Strejček: a šlo by to jak? Já totiž když udělám z Poznámkovýho bloku soubor.php, tak ho pak otevřu jen ve WinCommanderu přes F4, jak mi tu někdo pradil, ale jen ten zdroják a ne výsledek, což asi jinak nejde, co?
Pavel Strejček
Profil
YaD
V ideálním případě ano, ale nevím proč je na to pořád tolik dotazů v diskusích.

Pokud se chce někdo PHP více zabývat, měl by si umět nakonfigurovat vlastní server. Není to zas tak těžké, ale EasyPHP je možnost. Další je třeba Appserv.
Pavel Strejček
Profil
PHP je skript, který musí zpracovat server, jinak se nic nestane. Takže jedině natáhnout na internet zobrazit v prohlížeči.
thessa
Profil *
Já se tim nějak víc zabývat nechci, teď určitě ne, jd ejen o to, že mám v tom menu, abych nemusela při každý změně dělat všechno ručně... Tak děkuju, jdu se na to mrknout.
Pavel Strejček
Profil
Pak je to ještě možné spouštět z příkazové řádky, ale to asi nebude pro tento případ vhodné.
BotNet
Profil *
Pak je to ještě možné spouštět z příkazové řádky, ale to asi nebude pro tento případ vhodné.
No ve woknech to asi nebude to pravé ořechové....
Pavel Strejček
Profil
ve woknech to taky funguje, proč by ne
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.