Autor Zpráva
Happi
Profil *
Ahoj. Mám procházení adresaru a souboru na serveru pomocí PHP. Ale potreboval bych nejakou funkci, ktera mi zjisti koncovku souboru (.jpg, .doc, .pdf ... ) a pak uz si to dodelam :)
Jen proste jestli v PHP existuje fce na zjištění koncovky a následně abych výsledek (pomennou) u kazdeho souboru mohl pouzit pro svou podmínku. Děkuji za rady
bukaj
Profil
$path = pathinfo($nazev_souboru); //rozebere cestu k souboru na části
$koncovka = $path["extension"]; //přiřadí koncovku do proměnné koncovka

nevím, jestli je v php přímo nějaká funkce na to. kdyžtak pořádně prohledat php.net
Jirkasouw
Profil *
to bukaj: Nevím jestli by neslo vyuzit metody getimagesize, co myslis ? Nasel jsem to uz tady v jednom clanku ale nevim jak s tim nalozit.
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=41 646
bukaj
Profil
Jirkasouw
pokud jde jen o zjišťování přípon obrázků, tak to pak hej. ale pokud by se mělo jednat o soubory i jiných typů, tak to vrátí false
DJ Miky
Profil
A třeba pouhá lokace poslední tečky by nepomohla?

$pripona=substr($nazev_souboru,strrpos($nazev_souboru,'.'));

... případně strrpos($nazev_souboru,'.')+1, pokud to chceš bez tečky.
loi
Profil *
Hej prosim pls potreboval bych vedet jakou si mam dat koncovku na DVD aby to jelo na DVD.
bukaj
Profil
loi
*.dvd :D
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.