Autor Zpráva
Fingon
Profil
Cauec :-), zdravim vsechny!

Mel bych takovy dotaz. Mam urcity soubor, rekneme s nazvem soubor.php a v nem mam promenne, ktere pouzivam na jinych strankach webu. (Soubor volam fci include a obsah promennych zobraziji echem.) Chtel bych do tohoto souboru psat primo z webu. Takze si udelam nejakou vstupni stranku s heslem, ktera me pak pusti na stranku pro zadavani dat do promennych v danem souboru. Bude tam tedy formular s nekolika poli. Kazde formularove pole bude vyjadrovat jednu promennou, jijiz obsah se ma v souboru soubor.php zmenit. Muzete mi prosim nekdo napsat nejaky napad jak to udelat. Prohledaval sem net, nekolik reseni jsem videl, ale vsude se zapisuje jen do txt souboru. A kdyz dam zapsat do tohoto php souboru tak se mi to zapise az za php script coz nechci.. :(

Predem diky za rady.
Joker
Profil
PHP je taky textový soubor.
Je potřeba přečíst celý soubor, na příslušném místě udělat změnu, pak smazat původní obsah souboru a zapsat (celý) nový obsah souboru.

Ale podle mého názoru by to bylo jednodušší přes databázi.
Fingon
Profil
Proc musim cely soubor smazat?? Chci udelat zmenu jen v jedne promenne. Pomoci atributu "a" v funkci Fopen. Na sovevsiti jsem nasel nejake reseni ale nefunguje mi to tak jak ma..

Stranka.php

V ktere je nasledujici formular:


<form action="formular.php" method="get">

Jméno: <input type="text" name="vek">
<input type="submit" name="odeslat" value="Odešli">
</form>


Potom php soubor s nazvem formular.php s nasledujim obsahem:

<?php

$data = File ("soubor.php"); //určí soubor, do kterého se má zapisovat
$pol[1] = "$vek"; //udává co se má zapisovat, máme zde nadefinované pole o 2 položkách
$pol[2] = "<br>";
$a = Implode ($pol,"<br>"); //jednotlivé položky se oddělí mezerou
$fp = FOpen("soubor.php","a"); //otevře soubor
FWrite($fp,$a); //zápis do souboru
FClose($fp); //zavření souboru
?>


soubor.php vypada rekneme nasledovne:

<?php

$vek = 23;
?>



Do soubor.php mi to ovsem zapise jen mezery a to po php kodu, ktery to zrejme ani neprojde.. :( Co s tim?
Fingon
Profil
Fakt nemate nikdo poneti jak na to?? :(
tiso
Profil
Fingon - máme ale nemám ani šajn ako Ti to vysvetliť aby si to i pochopil...
Fingon
Profil
Tak to zkus. Nejsem sice profik na php a neucim se to ve skole, ale snad bych to zvladl. Co treba tak prakticky priklad. Umis upravit ten muj priklad tak aby to fungovalo nebo ne?
tiso
Profil
Fingon - osobne by som to spravil tak že by som "preparsoval" ten súbor a podľa toho si automaticky vytvoril i tie input polia vo formulári, takže ak by si tam pridal premennú nemusel by sa meniť súbor na jeho vytvorenie. Keďže to nepotrebujem, tak to nejdem dávať dokopy, ty potrebuješ vysvetliť prácu s formulármi a so súbormi, skús seriál na linuxsofte: http://linuxsoft.cz/php/
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0