Autor Zpráva
RiZe
Profil
Tak jsem si nakonec udělal ten titulek z databáze. Popis:

tabulka "stranky"

id | soubor | titulek
1 | news.php | blablabla - novinky

volám scriptem:


function ukazpage()
{
if ((string)$_REQUEST["page"]<>'') $mujpage=$_REQUEST["page"]; else $mujpage="welcome";
if (is_file("./".$mujpage.".htm")):
$nazevpage=$mujpage.".htm";
require $nazevpage;
elseif (is_file("./".$mujpage.".php")):
$nazevpage=$mujpage.".php";
require $nazevpage;
else:
$nazevpage=$mujpage.".htm";
require "notfound.php";
endif;
}

$host = "localhost";
$db = "databaze";
$user = "rize";
$password = "";

$id = $_GET['stranka'];

$pripoj = mysql_connect($host, $user, $password);
mysql_select_db("databaze"); // Vybere databázi
$titulek = mysql_query("SELECT titulek FROM stranky WHERE soubor='$nazevpage'");


do title dam <title><?php echo $titulek ?></title>

a zobrazí se: Resource id #3

Co jsem udělal špatně?
23k
Profil
nenacetl jsi to do pole ...
Martin
Profil
mysql_select_db("databaze"); // Vybere databázi

$MSQ = mysql_query("SELECT titulek FROM stranky WHERE soubor='$nazevpage' LIMIT 1");

$title = MySQL_Result($MSQ,0,titulek);

Možná pomůže tohle, ale nic Ti neslibuju. To nad tim jsem nečet
Anonymní
Profil *
>>$title = MySQL_Result($MSQ,0,titulek);

Nevim no, je to dosti pomaly zpusob


zkus :
mysql_select_db("databaze"); // Vybere databázi
$MSQ = mysql_query("SELECT titulek FROM stranky WHERE soubor='$nazevpage' LIMIT 1"); // dotaz na select
$title = mysql_fetch_array($MSQ); // nacteme do asociativniho pole

a] echo $title['titulek']; // vypise titulek dotycne stranky
b] echo $title[0]; // vypise titulek dotycne stranky

B zpusob je kratsi ;) , kdyz tahas jednu nebo 2 promenny, tak je lepsi nez si pamatovat nazvy sloupcu (moje tabulky jich maji vetsinou 20 ...)
RiZe
Profil
Pravda na MySQL_result() jsem zapomněl. Když jsem slezl z netu, tak jsem přemejšlel a nakonec jsem to vyřešil. Změnil jsem i tabulku "stranky", u jmen souborů jsem odstranil přípony, trošku jsem to ještě upravil vč. toho mysq_result(), vypsal echem a fachalo to! Stejně díky za pomoc. THX

RiZe
Martin
Profil
Anonymní
Nevim no, je to dosti pomaly zpusob
Zas to nepřeháněj, o kolik to může bejt pomalejší?Jestli vůbec? Vždyť to má vypsat jen jeden řádek.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.