Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
RiZe Profil |
#1 · Zasláno: 29. 3. 2005, 18:46:11
Tak jsem si nakonec udělal ten titulek z databáze. Popis:
tabulka "stranky" id | soubor | titulek 1 | news.php | blablabla - novinky volám scriptem:
do title dam <title><?php echo $titulek ?></title> a zobrazí se: Resource id #3 Co jsem udělal špatně? |
||
23k Profil |
#2 · Zasláno: 29. 3. 2005, 23:06:10
nenacetl jsi to do pole ...
|
||
Martin Profil |
#3 · Zasláno: 29. 3. 2005, 23:19:29 · Upravil/a: Martin
mysql_select_db("databaze"); // Vybere databázi
$MSQ = mysql_query("SELECT titulek FROM stranky WHERE soubor='$nazevpage' LIMIT 1"); $title = MySQL_Result($MSQ,0,titulek); Možná pomůže tohle, ale nic Ti neslibuju. To nad tim jsem nečet |
||
Anonymní Profil * |
#4 · Zasláno: 30. 3. 2005, 09:16:35
>>$title = MySQL_Result($MSQ,0,titulek);
Nevim no, je to dosti pomaly zpusob zkus : mysql_select_db("databaze"); // Vybere databázi $MSQ = mysql_query("SELECT titulek FROM stranky WHERE soubor='$nazevpage' LIMIT 1"); // dotaz na select $title = mysql_fetch_array($MSQ); // nacteme do asociativniho pole a] echo $title['titulek']; // vypise titulek dotycne stranky b] echo $title[0]; // vypise titulek dotycne stranky B zpusob je kratsi ;) , kdyz tahas jednu nebo 2 promenny, tak je lepsi nez si pamatovat nazvy sloupcu (moje tabulky jich maji vetsinou 20 ...) |
||
RiZe Profil |
#5 · Zasláno: 30. 3. 2005, 13:24:35
Pravda na MySQL_result() jsem zapomněl. Když jsem slezl z netu, tak jsem přemejšlel a nakonec jsem to vyřešil. Změnil jsem i tabulku "stranky", u jmen souborů jsem odstranil přípony, trošku jsem to ještě upravil vč. toho mysq_result(), vypsal echem a fachalo to! Stejně díky za pomoc. THX
RiZe |
||
Martin Profil |
#6 · Zasláno: 1. 4. 2005, 13:16:54
Anonymní
Nevim no, je to dosti pomaly zpusob Zas to nepřeháněj, o kolik to může bejt pomalejší?Jestli vůbec? Vždyť to má vypsat jen jeden řádek. |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0