Autor Zpráva
Koozle
Profil
Ahoj mám proměnnou $Items_per_page a k ní input box s hodnotami 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63 a potřebuju, aby se proměná vázala na value toho tagu, tzn abych treba vybral položku /// <option value="18">18</option>/// a $Items_per_page by se změnila na 18... Tady je něco o co jsem se pokoušel, nějak vůbec nemám páru jak to zdefinovat, ale nějak se mi pořád php syntaxe plete s .Net a píšu nesmysly...


<body>
<?php $Items_per_page = 9; <- defaultní hohnota

<select name="name" id="name" size="1">
<option value="9">9</option>
<option value="18">18</option>
<option value="27">27</option>
<option value="36">36</option>
<option value="45">45</option>
<option value="54">54</option>
<option value="63">63</option>
<option value="''all">vše</option>
</select>

$Items_per_page = option.value ; <- takhle by to bylo ve visual.net... ale ne v php... Mozna mi u kazdy polozky chybi id, ale podle me je to jedno, jestli to odkazu na id nebo na value..

potom bych to vyplsal..
echo $Items_per_page;
?>
</body>

Jak byste to udělali? potřebuju prostě a jednoduše do proměnný dostat číslo z rolovací nabídky...
Samozdřejmě že to nemůžu nikde najít a knihu PHP jsem nechal v práci :)... Nevíte prosím někdo? Díky kůzle :)
bukaj
Profil
jelikož se PHP skript zpracovává ještě před odesláním klientovi, tak pokud myslíš, že by se měnila ta hodnota vždy, když by ji uživatel změnil v tom selectu, tak to nejde. akorát by šlo vždy, když se odešlě formulář nebo když tam ta proměnná bude nastavená, zkontrolovat hodnotu a nastavit u option selected. např:

...
<option value="9"<?php echo $items_per_page == 9 ? " selected" : ""; ?>>
...
Koozle
Profil
Čau, díky!! a nedala by se každý položce napsat hodnota třeba ID="1,2,3.." a pak akorát otrocky udělat když ke každý položce -
a potom

<option value="9" id="1">9</option>
<option value="18" id="2">18</option>

Když je položka.hodnota == 1 tak $promena = 9
Když je položka.hodnota == 2 tak $promena = 18

Skoda ze to tak uplne nejde...
A to co jsi posílal taky nějak zlobí, nak to nefunguje... Jak to treba udelat, aby se po dokonceni operace s formularem stranka obnovila?
díky
bukaj
Profil
tohle o čem tu mluvíš se mi zdá jako věc týkající se javascriptu, ale s tím moc nepomůžu :/
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0