Autor Zpráva
mirecekp
Profil
Potřeboval bych poradit jak udělat stránkování v knize návštěv, kterou mám na stránce http://www.tj.zichovice.cz/diskuze/ něco taková sstandartní čísla záložek dolů na stránku...vypisovat na stránku třeba jen 30 nejnovějších a další dávat na dalšístránky také po 30.
Zde je kompletni struktura té stránky:

<?php // Do not delete these lines
if ('comments.php' == basename($_SERVER['SCRIPT_FILENAME']))
die ('Please do not load this page directly. Thanks!');

if (!empty($post->post_password)) { // if there's a password
if ($_COOKIE['wp-postpass_' . COOKIEHASH] != $post->post_password) { // and it doesn't match the cookie
?>

<p class="nocomments">This post is password protected. Enter the password to view comments.<p>

<?php
return;
}
}

/* This variable is for alternating comment background */
$oddcomment = 'alt';
?>

<!-- You can start editing here. -->

<?php if ('open' == $post->comment_status) : ?>

<?php if ( get_option('comment_registration') && !$user_ID ) : ?>
You must be <a href="<?php echo get_option('siteurl'); ?>/wp-login.php?redirect_to=<?php the_permalink(); ?>">logged in</a> to post a comment.
<?php else : ?>

<form action="<?php echo get_option('siteurl'); ?>/wp-comments-post.php" method="post" id="commentform">

<?php if ( $user_ID ) : ?>

<p>Přihlášen jako <a href="<?php echo get_option('siteurl'); ?>/wp-admin/profile.php"><?php echo $user_identity; ?></a>. <a href="<?php echo get_option('siteurl'); ?>/wp-login.php?action=logout" title="Log out of this account">Odhlásit &raquo;</a></p>

<?php else : ?>

<p>
<label for="author"><small>Jméno: <input class="ramecek" type="text" name="author" id="author" value="<?php echo $comment_author; ?>" size="22" tabindex="1" /> <?php if ($req) echo "(povinné)"; ?></small></label>

<label for="email"><small>Email:&nbsp;&nbsp; <input class="ramecek" type="text" name="email" id="email" value="<?php echo $comment_author_email; ?>" size="22" tabindex="2" /> <?php if ($req) echo "(povinné, nebude zveřejněn)"; ?></small></label>

<label for="url"><small>www:&nbsp;&nbsp;&nbsp;<input class="ramecek" type="text" name="url" id="url" value="<?php echo $comment_author_url; ?>" size="22" tabindex="3" /> <?php if ($req) echo "(nepovinné)"; ?></small></label>

<?php endif; ?>

<label for="komentar"><small>Tvůj kometář:</small></label>

<textarea name="comment" id="comment" cols="100%" rows="10" tabindex="4"></textarea>

<input class="button" name="submit" type="submit" id="submit" tabindex="5" value="Přidej komentář" />
<input type="hidden" name="comment_post_ID" value="<?php echo $id; ?>" />
<script type="text/javascript">
function grin(tag) {
var myField;
if (document.getElementById('content') && document.getElementById('content').type == 'textarea') {
myField = document.getElementById('content');
}
else if (document.getElementById('comment') && document.getElementById('comment').type == 'textarea') {
myField = document.getElementById('comment');
}
else {
return false;
}
if (document.selection) {
myField.focus();
sel = document.selection.createRange();
sel.text = tag;
myField.focus();
}
else if (myField.selectionStart || myField.selectionStart == '0') {
var startPos = myField.selectionStart;
var endPos = myField.selectionEnd;
var cursorPos = endPos;
myField.value = myField.value.substring(0, startPos)
+ tag
+ myField.value.substring(endPos, myField.value.length);
cursorPos += tag.length;
myField.focus();
myField.selectionStart = cursorPos;
myField.selectionEnd = cursorPos;
}
else {
myField.value += tag;
myField.focus();
}
}

</script>
</p>
<?php do_action('comment_form', $post->ID); ?>

</form>

<?php if ($comments) : ?>
<p id="comments" align="right"><b><?php comments_number('Žádný komentář', 'Jeden komentář', '% komentářů' );?> v diskuzi.</b></p>

<?php endif; // If registration required and not logged in ?>

<?php endif; // if you delete this the sky will fall on your head ?>

<ol class="commentlist">

<?php foreach (array_reverse($comments) as $comment) : ?>

<li class="<?php echo $oddcomment; ?>" id="comment-<?php comment_ID() ?>">
<div>autor: <?php if (function_exists('gravatar')) { gravatar_image_link(); } ?> <span class="autor"><?php comment_author_link() ?></span>
<span class="datum">datum: <?php comment_date('j. F, Y') ?> at <?php comment_time() ?> <?php edit_comment_link('Edit','',''); ?></span></div>
<?php if ($comment->comment_approved == '0') : ?>
<em>Your comment is awaiting moderation.</em>
<?php endif; ?>


<?php comment_text() ?><hr />

</li>

<?php /* Changes every other comment to a different class */
if ('alt' == $oddcomment) $oddcomment = '';
else $oddcomment = 'alt';
?>

<?php endforeach; /* end for each comment */ ?>

</ol>

<?php else : // this is displayed if there are no comments so far ?>

<?php if ('open' == $post->comment_status) : ?>
<!-- If comments are open, but there are no comments. -->

<?php else : // comments are closed ?>
<!-- If comments are closed. -->
<p class="nocomments">Komentář nelze přidat.</p>

<?php endif; ?>
<?php endif; ?>
Rionela
Profil
teda já sem své stránkování vyřešila takto (základ od někoho z webu):

if ($_GET["od"]) {

$od = $_GET["od"];}
else {$od = "0";}

$kolik = 30;
$count = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM fotogalerie_fotky '"), 0);
echo "<center>Strana: ";
for($i=0;$i<=ceil($count/$kolik)-1;$i++) {
$kolko= $i*$kolik;

tohle ukazuje aktivní stránku (na které se nachází)
if ($kolko == $od):

echo "<a class="stranaa" href="index.php?page=editace_fotek&od=" . $kolko . "">" . ($i+1) . "</a> ";

a tohle ostatní

else:
echo "<a class="strana" href="index.php?page=editace_fotek&od=" . $kolko . "">" . ($i+1) . "</a> ";
endif;
}

no a pak to muže pokračovat takto:
echo "<center><table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="95%"><tr>";

$vyber = mysql_query("SELECT * FROM fotogalerie_fotky LIMIT $od, $kolik");
while ($top = MySQL_Fetch_Row($vyber)): .........


a na stránce máš prvních 30 komentářů pak a stránkovat se ti to bude taky po 30ti...
mirecekp
Profil
to je zajimave pokusim se ale neovladam php jen holej zaklad. takze muzu vse cos napsal jen hodit mezi <? a ?> a dat to do mis (dolu pod prispevky) kde chci aby to bylo? neo se neco musi dat nekam osamostatneny? treba to zakladni rozpocitavani? a co ty tecky na konci? tam se bude v kodu pokracovat ?
Berty
Profil *
mirecekp
Hotovú návštevnú knihu si možeš stiahnuť TU
Jednoduchá ochrana proti spamu a stránkovanie + smajlíci a vsetko ostatné co má mať dobrá kniha.
mirecekp
Profil
Hotovú návštevnú knihu si možeš stiahnuť TU
ne diky sem spokojen s knihou kterou mam ve svem Wordpressu nechci to komplikovat a zatezovat dalsi php vecickou server... nejak tam tu moznost zastrankovani dodelat musim...
bukaj
Profil
díval jsem na to a vypisuje to pomocí foreach, takže by to neměl být problém. před samotné vypisovací foreach bych umístil:

...
if($_GET["stranka"]==NULL){
$_GET["stranka"]=0;
}
$min=$_GET["stranka"]*10;
$max=$mincislo+10;
$radku=0;
...


poté ve foreach podmínku:

...
foreach(....){
if($min<=$radku and $max>$radku){
//to vypisování
}
$radku++;
}
...


a potom, až se to vypíše, tak:

//samotne strankovani
if($radku>10){
$pocetStranek=ceil($radku/10);
echo("<div class="strankovani"> ");
for($x=0;$x<$pocetStranek;$x++){
$y=1+$x;
if($_GET["stranka"]==$x){
echo("<b>".$y."</b>&nbsp;&nbsp;");
}else{
echo("<a href="?stranka=".$x."">".$y."</a>&nbsp;&nbsp;");
}
}
echo "</div> ";
}
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.