Autor Zpráva
Pavel Calta
Profil
Omlouvám se, omylem jsem zamkl téma:

Pavel Calta
Člen

Zasláno: 2.5.2007 14:35:28Změnit


Zdravím, potřebuji pomoc s jednou věcičkou:
<select>
<option>záznamy z databáze vypsané pomocí foreach
.
.
.
.

</select>


No a já bych potřeboval vymyslet nějak toto: uživatel si vybere jednu možnost (jedná se o dotazník) a tu potom uložit do proměné, kterou potom uloží do databáze. Dík za rady

Dík Pavel
Glumik


Zasláno: 2.5.2007 14:50:00


Pavel Calta

<?

function ukazDotaznik($hodnota) {

foreach ($nabidkaSelectu as $key => $hodnotaSelectu)

if ($hodnota == $key) {
echo "<option class='aktualniOption' value='$key' selected='selected'>&raquo; $hodnotaSelectu</option>";
} else {
echo "<option value='$key'>- $hodnotaSelectu</option>";
}
}
?>


<select name="dotaznik">
<? ukazSelect($hodnota); ?>
</select>

$hodnota - vypln pokud chces mit hodnotu zvoleneho optionu zbarvenou.
Glumik


Zasláno: 2.5.2007 14:52:14


Pavel Calta

Opravuji:

<select name="dotaznik">
<? ukazDotaznik($hodnota); ?>
</select>
Pavel Calta
Člen

Zasláno: 2.5.2007 15:33:13Změnit


Udělal jsem to takhle:

Výběr z databáze. $url = url stránky

$dotazpolo = "SELECT * FROM kc where url = '$url' ORDER BY id ";
if($vs = mysql_query($dotazpolo))
{
if(mysql_num_rows($vs) == 1)
{
$rs = mysql_fetch_assoc($vs);

$polozky = explode(';', $rs['nova_cena']);

}
}



function ukazDotaznik($hodnota) {

foreach ($polozky as $key => $hodnotaSelectu)

if ($hodnota == $key) {
echo "<option class='aktualniOption' value='$key' selected='selected'>&raquo; $hodnotaSelectu</option>";
} else {
echo "<option value='$key'>- $hodnotaSelectu</option>";
}
}

?>

<select name="dotaznik">
<? ukazDotaznik($hodnota); ?>
</select>

No a nějak mi to nejde

Prosím pomožte
Glumik
Profil *
Pavel Calta

Musis zaznamy z db dosadit do te funkce.

$hodnota= prepis na $polozky

a melo by to fungovat
Pavel Calta
Profil
Bezva v nabídce se již položky ukazují. Ještě prosím o jednu radu: jak to uložit zpět do databáze, ale do proměné $výběr? Napadlo mě udělat tlačítko na konci stránky a po stisknutí se to uloží do té databáze. Dík
Pavel Calta
Profil
PLS. pomožte
Glumik
Profil *
Pavel Calta

Ja osobne bych to vyresil tlacitkem, protoze javascript neumim.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.