Autor Zpráva
kikis
Profil *
proč mi to nejede ? : ( nenahraje obrázek do složky ani nezapíše název souboru

.....


if($nazev=="")
{
echo "Nebyly vyplněny všechny potřebné údaje!";
}
else
{
if($_FILES['obrazek']['name'])
{
switch($_FILES['obrazek']['type'])
{
case 'image/gif':
$type='gif';
break;

case 'image/jpg':
case 'image/jpeg':
$type='jpg';
break;

case 'image/x-png':
case 'image/png':
$type='png';
break;

default:
$type=strrpos($_FILES['obrazek']['name'],'.');
if(!$type)$type='unknown';
}

do
{
$x++;
$filename='image'.$x.'.'.$type;
$obrazek='./fotky/'.$filename;
}while(file_exists($obrazek));
move_uploaded_file($_FILES['obrazek']['tmp_name'],$obrazek);
}


...zapis do DB
kikis
Profil *
jinde to jede ale zrovna ted na jinším servru nejede
ss732
Profil
strrpos vraci jen cislo
Petr Tichý
Profil
Zkus PHP FAQ tady v sekci. Hledej registr_globals.
kikis
Profil *
registr_globals ? ... nic sem tam nenašel ... tyo už si nevím rady
kikis
Profil *
strrpos vraci jen cislo

to nevadí ,nebo jo ? ,,... jinde mi to ale jede musí být problém v hostingu asi : ( nejsem tak znalý ...
ss732
Profil
jasne asi to neva ale pak misto koncovky kdyz dojde na default : $type bude asi cislo

edit: ale stejne by tam sel mozna uploadnout skript.php takze tam nech cislo
kikis
Profil *
aha takže ste mi pomohli :D ,,
kikis
Profil *
takže sem pořešil pár věcí místo $_FILES sem dal $HTTP_POST_FILES , zapisuje mi to už na servr název jenomže název vypadá následovně image1.10

a když sem dal nakonec scriptu pryč zapis a přesměrovaní a dal tam echo pro ty proměnné name,type,tmp_name ,, vypsalo mi to pouze nazev obrázku a místo type mi to dalo tu 10 tmp_name nebylo ani zobrazeno ,,


kde je problém ? :/

po zadání



print_r($_FILES);
echo $HTTP_POST_FILES['obrazek']['error'];



se zobrazilo
Array ( [obrazek2] => Array ( [name] => ddd.jpg [type] => [tmp_name] => [error] => 6 [size] => 0 ) [obrazek] => Array ( [name] => ddd.jpg [type] => [tmp_name] => [error] => 6 [size] => 0 ) )

register_globals je on asi ale když sem dal misto

$_FILES['obrazek']['type']

todle $obrazek_type

tak type bylo opět 10 a erro bez změny ,, včem je chyba ? mi jeb** , pokud někdo ví a je ochoten to přepsat budu jen rád docházej mi nápady nebo spíš došly ? ... :/
kikis
Profil *
to obrazek 2 semi tam připletla omylem dvojak si nevšímejte u erroru
kikis
Profil *
vše OK ,, bylo to nastavením servru :/ je zabiju asi ale misto koncovek mám 10 : / co stímdle ?
kikis
Profil *
nebude totím že IE neodesílá type ? v FF mito fičí jak koukám
kikis
Profil *
jakto vyřešit jinak stou koncovkou ? ,,
ss732
Profil
asi takle nak
$type=substr($_FILES['obrazek']['name'],strrpos($_FILES['obrazek']['na me'],'.'), -1);
if(strtolower($type)!='.jpg')$type='unknown';
Tomáš008
Profil *
Chtěl jsem se Vás zeptat, jak je možné, že fce $_FILES občas nerozezná typ souboru (application/pdf) a vrátí mi pouze prázný řetězec? Jak je možné, že se to děje jen u některých a stále stejných souborů? Setkali jste te s tím už někdy? Že by byl soubor poškozen? Děkuji za odpověď.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0