Autor Zpráva
Bhu
Profil
Ahoj, mám web a chci si na něj dát php.

Už jsem se díval na polopate.jakpsatweb.cz ale z toho jsem nic nevyčetl.

zajímalo by mě, jak se udělá něco takového: http://neco.cz/index.php?str=kontakt

Mužete prosim polopaticky poradit? Dík moc.
DJ Miky
Profil
http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=include2 - od nadpisu „Parametr v adrese“ je to přesně to, co hledáš.
Bhu
Profil
Je tu příklad

$soubor = "soubory/".$stranka.".php"; // k názvu připojíme cestu do adresáře zepředu a příponu zezadu

if (!file_exists($soubor)) {
$soubor = "soubory/uvod.php";
} // pokud neexistuje soubor, který chceme includovat, budeme vkládat soubor uvod.php


Mám tedy nachat

$soubor = "soubory/".$stranka.".php";

nezměněno, nebo tam napsat třeba

$soubor = "soubory/uvod.php";


A pochopil jsem, že toto mám napsat do index.php?
Bhu
Profil
Je tu příklad


$soubor = "soubory/".$stranka.".php"; // k názvu připojíme cestu do adresáře zepředu a příponu zezadu

if (!file_exists($soubor)) {
$soubor = "soubory/uvod.php";
} // pokud neexistuje soubor, který chceme includovat, budeme vkládat soubor uvod.php


Mám tedy nachat

$soubor = "soubory/".$stranka.".php";


nezměněno, nebo tam napsat třeba

$soubor = "soubory/uvod.php";



A pochopil jsem, že toto mám napsat do index.php?
Alphard
Profil
$soubor = "soubory/".$_GET['stranka'].".php"; // chtelo by to jeste osetrit proti vlozeni skodliveho kodu v ramci filesystemu
if (!file_exists($soubor))
$soubor = "soubory/uvod.php";
include $soubor;


a bude to v index.php
Bhu
Profil
Dobře

takže když tam bude $soubor = "soubory/".$_GET['stranka'].".php";

tak adresa bude http://neco.cz/index.php?stranka=uvod ?

a můžu vědět jak to ošetřit?

dík
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.