Autor Zpráva
web2000
Profil *
Potřeboval bych poradit jak mám přiřadit nahrávanému obrázku do jeho názvu ID-číslo vkládaného záznamu.
Teď to řeším funkcí DATE aby byl každý název obrázku jedinečný.

if ($ok) { // zpracování formuláře, vložení obchodu

$filename = $_FILES['obr']['name']; //vložení obrázku
if($_FILES['obr'])
{
$kopirovani = move_uploaded_file($_FILES['obr']['tmp_name'], $cesta = "nahledy/" . date("ymdhis") . ".gif");
if ($kopirovani)
{
echo "Obrázek byl nahrán.<br />";
}
else
echo "Obrázek se nepovedlo vložit!<br />";
}

.....
Tomáš121212
Profil *
Tak jestli potřebuješ, aby byly názvy originální, tak to udělej přes file_exist
web2000
Profil *
Pro mě je to ještě tak trochu španělská vesnice i když se to den o de dne lepší :) tak, že vůbec nevím jak tam to file_exist zakomponovat, ukládám obrázek spolu s názvem obchodu a jeho popisem zároveň se mi při uložení do databáze uloží id celého řádku a já bych tohle id potřeboval mít i v názvu obrázku ale nevím jak na to??
Alphard
Profil
sloupci id přiřaď auto_increment
pro název souboru použij mysql_insert_id()
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.