Autor Zpráva
Jajo
Profil *
Prosím o pomoc!
Nemáte niekto nejaký link na podrobný návod na INCLUDE, ale taký pre *******??
Asi som fakt blbý, ale mne
<?php

include "niečo";
?>

fakt nefunguje.
Petr Tichý
Profil
Stránka do které umístíš ten kód musí mít příponu ".php".

<?php

include "jmeno-stranky-kterou-chces-vlozit.php";

?>
BaTeCzKo
Profil
http://cz.php.net/include/


<?php
include("soubor.php"); //soubor.php musí existovat a server musí podporovat samotné php
?>
Jajo
Profil *
Už som to skúšal aj htm aj php :-(
Nemože to byt niekde v nastavení?
Petr Tichý
Profil
Musíš to samozřejmě pouštět na webovém serveru. Doma na ploše ti to fungovat nebude ;o)
Doma si nainstluj xampp nebo se regni třeba na wz.cz, tam podpora php je.
BaTeCzKo
Profil
...
bj
Profil *
Vyhodi ti to nejakou chybovou hlasku?
Jajo
Profil *
Bingo!
Už to fuguje, áno som DEB1L!
teraz už by som len potrboval presne napozicovať includovaný skript.
Skúšal som to takto, ale nefunguje to.

<div class="default-style" id="N391789460NDH18" style="position:absolute;

top:165px; left:108px; width:82px; height:26px; padding:0;">
<?php
include"niečo.php"
?>
</div>
Petr Tichý
Profil
"<div class="default-style" id="N391789460NDH18" style="position:absolute;

top:165px; left:108px; width:82px; height:26px; padding:0;">"

Rozhodni se prostimtě, jestli budeš tento <div> styoval třídou, identifikátorem nebo inline stylem. Vším to asi nepůjde. Vymaž tu třídu a id a potom se bude řídit tím inline style a bude se pozicovat v rámci vyššího prvku (rodiče), který má position: relative; nebo v rámci stránky.
Jajo
Profil *
Dám to cez style. Bude to tak správne?

<div style="position:absolute;

top:165px; left:108px; width:82px; height:26px; padding:0;">
<?php
include"niečo.php"
?>
</div>
Petr Tichý
Profil
Bude to tak správne?
To nevím. Zkus jestli to funguje a potom tomu <div>u přiřaď id a vlastnosti přesuň do ext. souboru.
Jajo
Profil *
No ako tak to funguje.
Dá sa includovat skript ktorý mám v sub doméne?
napr.
include"http://www.sub.domena.cz/skript.php
hubipe
Profil
No ako tak to funguje.
Dá sa includovat skript ktorý mám v sub doméne?
napr.

include"http://www.sub.domena.cz/skript.php


Ano, toto lze, ovšem nebude vkládán obsah souboru, ale jeho vygenerovaná podoba.
DJ Miky
Profil
Dá sa includovat skript ktorý mám v sub doméne?

Pokud máš například subdomény řešené pomocí adresářů a dostaneš se z jedné na druhou, pak to jde:
include '../subdomena/skript.php';

Pokud přes filesystém nemáš přístup ke skriptu, vloží se ti obsah, který byl skriptem vygenerován.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.