Autor Zpráva
Glumik
Profil *
Zdravim, mam formular, ktery posilam pres POST, ale take chci, aby jedna hodnota byla odeslana pres GET. Lze to nejak vyresit?
MzM
Profil
dát ji do action, pokud to jde staticky (vzhledem k formuláři) nebo dynamicky přidat přes JS.
<form action="akce.php?get_param=a" method="post">
....

možná to jde i jinak. Otázka je proč to tak dělat. Ale důvod být může....
Hugo
Profil
dát ji do action, pokud to jde staticky (vzhledem k formuláři) nebo dynamicky přidat přes JS.
<form action="akce.php?get_param=a" method="post">


Toto imho nebude fungovat. Asi bude potřeba použít ten js. Zajímalo by mě, na co to potřebuješ.
Glumik
Profil *
MzM a Hugo

No potrebuji to pro strankovani, mam formular, kterym posilam i data, ktere se strankankovanim nemaji nic spolecneho a proto pouze tu hodnotu pro strankovani potrebuji poslat pres GET, protoze potom s tou hodnotou pracuji pri prechodu mezi strankami. Nedalo by se treba vytvorit dva formulare jeden POST a druhy GET a nejak je do sebe vnorit? :o)
Hugo
Profil
Glumik

Proč to chceš cpát do GET? Prostě pošli všechny data pomocí POST a pak si to ve skriptu zpracuj podle potřeby.
Glumik
Profil *
Hugo

No jo, ale musim je zase zpracovavat pres POST. Ale kdyz odeslu pri strankovani cislo strankych pres GET + $hodnotaProPocetZaznamuNaStrance , tak tato hodnota se ve formulari, jako zvolena, protoze pocet zaznamu na jedne strance vybiram pres select a mam tudiz podminku

<?

if (!isset($_POST['pocetZaznamuNaStrance'])){
$hodnotaProPocetZaznamuNaStrance = '10';
} else {
$hodnotaProPocetZaznamuNaStrance = $_POST['pocetZaznamuNaStrance'];
}

?>
Hugo
Profil
Glumik

To co jsi napsal nějak nechápu. To jestli ty data pošleš v post nebo get je přece úplně jedno. Prostě budeš pracovat buď s polem _GET nebo _POST, příp. můžeš použít _REQUEST a nemusiš rozlišovat jednotlivé metody.
Glumik
Profil *
Hugo

Superrrrrrrrrrrrrr, $_REQUEST jsem potreboval. :o) Dekuji.
DJ Miky
Profil
<form action="akce.php?get_param=a" method="post">
Toto imho nebude fungovat.

Toto funguje.
Hugo
Profil
DJ Miky

Máš pravdu, jen tak ze srandy jsem to zkusil a jede to. Mám pocit, že před lety to prohlížeče nebraly, ale můžu se plést.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.