Autor Zpráva
Hanibal
Profil
<?php # Vypis kodu 12.7 login.php
// Tuto stranku budem pouzivat pro prihlaseni uzivatelu.

// Zahrnout konfiguracni soubor kvuli osetreni chyb apod.
require_once ('zahrnout/config.inc');

// Nastavit titul a zahlavi stranky.
$titul_stranky = 'Prihlasit';
include_once('zahrnout/zahlavi.php');

if (isset($_POST['odeslat'])) { // Overit zda bzla stranka volana z formulare

require_once ('../mysql_spojit.php'); // pripojit se k databazi.

if (empty($_POST['uziv_jmeno'])) { // overit uzivatelske jmeno
$u = FALSE;
echo '<p> <font color="red" size="+1"> Nebylo zadane uzivatelske jmeno!</font></p>';
} else {
$u = opravit_chyby($_POST['uziv_jmeno']);

if (empty($_POST['heslo'])) { // overit heslo
$h = FALSE;
echo '<p> <font color="red" size="+1"> Nebylo zadane heslo!</font></p>';
} else {
$u = opravit_chyby($_POST['heslo']);
}

if ($u && $h) { // je li vse v poradku.
// odeslat dotaz do databaze.
$dotaz = "SELECT id_uzivatele, jmeno FROM uzivatele WHERE uziv_jmeno='$u' AND
heslo=PASSWORD('$h')";
$vysledek = @mysq_query ($dotaz);
$radek = mysql_fetch_array (vysledek, MYSQL_NUM);

if ($radek); { // zaznam nalezen

// Zahajte uzivatelskou relaci , registrujte hodnotu a presmerujte vystup
$_SESSION['jmeno'] = $radek[1];
$_SESSION['id_uzivatele'] = $radek[0];

ob_end_clean(); // Vymazat mezipamet

header ("Location: http://".$_SERVER['HTTP_HOST'].
dirname($_SERVER['PHP_SELF']). "/index.php");
exit();
} else { // zaznam nebyl nalezen.
echo '<p> <font color="red" size="+1"> Uzivatelske jmeno a heslo neodpovidaji zaznamum
ulozenym v databazi</font></p>';
}

mysql_close(); // Zavrit pripojeni k databazi
} else { // v pripade problemu
echo '<p> <font color="red" size="+1"> Zkuste to znovu </font></p>';
}

} // konec zpracovani formulare.
?>

<h1>Prihlaseni</h1>
<p> Prihlasit se muzete pouze v pripade, ze Vam prohlizec umoznuje ukladani souboru cookie.</p>
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
<fieldset>
<p><b>Uzivatelske jmeno:</b> <input type="text" name="uziv_jmeno" size="10" maxlenght="20"
value="<?php if (isset($_POST['uziv_jmeno'])) echo $_POST['uziv_jmeno']; ?>" /></p>

<p><b>Heslo:</b> <input type="password" name="heslo1" size="20" maxlenght="20" /></p>

</fieldset>

<div align="center"><input type="submit" name="odeslat" value="Prihlasit"/></div>
</form>
<?php // zahrnout patu
include_once('zahrnout/pata.php');
?>





a hlasi to
Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in /home/free/ic.cz/h/hanibal/root/www/login.php on line 46


a vubec nevim kde muze byt chyba
loyza
Profil
Však ti to píše, na řádku 46 máš neočekávaný ELSE,
P.S. příště zvol výstižnější titulek.
snake_aas
Profil
btw. nejspis ti tam chybi jedna ukoncovaci zavorka (řádek 11 nejspíš není ukončen)
a v řádku 35 máš za podmínkou středník...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.