Autor Zpráva
Taps
Profil
V databázi mám uložené udaje, které na web vypisuje pomocí while a já bych potřeboval aby se mi po vložení do databáze uložila do schránky položka s nejvyšším id..jde to nějak udělat pomocí javascriptu?
DrEggman
Profil *
nene.... www.burian.castor.sk (nova web)
DJ Miky
Profil
Do schránky Windows?

Možná by to šlo tímto způsobem:

<script type="text/javascript">
nějakáFunkceCoPřidáTextDoSchránky("<?php echo $nejvyssi_id; ?>");
</script>
MzM
Profil
Možná je to špatně formulovaná otázka (moc složitě - aspoň na mě). Mícháš tu vypisování a vkládání do db. Není mi to moc jasné. Něco vypisuješ, něco vkládáš a něco chceš ve chránce (to je předpokládám ta Ctrl-C).
Takže co chceš? dostat do schránky něco po výpisu whilem, co má nejvyšší ID (tedy předpokládám, poslední vložené)?
nebo vkládáš více záznamů naráz a chceš po vložení ten poslední?
Nebo cheš ve schránce něco jiného? Co?
V každém případě, je to zajímavý problém.
Pro IE je návod tady http://www.htmlgoodies.com/beyond/javascript/article.php/3458851
Pro FF jsem našel funkční toto http://www.febooti.com/support/website-help/website-javascript-copy-cl ipboard.html
Taps
Profil
chci dostat do schránky něco po výpisu whilem, co má nejvyšší ID
MzM
Profil
to je fuk, co tam chceš dostat, napřed to vypiš, pak napiš nějakou js fci, do ní text, toho, co chceš dát do clipboardu (to všechno ještě pořád tvoříš phpkem (nebo něčím) jako kód stránky), pak se na straně klienta pustí ta js fce, která to nakopíruje do clipboardu.
Mám to rozepsat podrobněji?
Taps
Profil
MzM
jj..můžeš to rozepsat podrobněji
MzM
Profil
OK, třeba:
....
# toto je jako php
$neco = ''; # toto je promenna, do ktere dostanu to neco, co chci mit v clipboardu
$max_id = -1; # tise predpokladam, ze tam nebudou zaporna cisla.

....
# mam pripojenou db a provedeny select (neni razeny podle id)
while ($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) {
if ($row['id'] > $max_id) {
$max_id = $row['id'];
$neco = $row['neco']; #tady si dam do promenne to neco, co chci mit v clipboardu
}
.... #akce vypisu nebo tak
}

echo "
<script type="text/javascript">
copy_to_clipboard('".$neco."');
</script>
";
....
#konec php

mám to i okomentovat, nebo je to jasné?
to copy_to_clipboard(), je fce z těch webů, co je výš.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.