Autor Zpráva
TFSi
Profil
Hoj,
náhodou někdo nevíte, jak v PHPGTK "rozchodit" mazání souborů a složek pod Windows? Na linuxu mi to jede ale pod Win dostanu hlášku nedostatečná opránění:
Warning: unlink(D:	est
ew): Permission denied in C:Documents and Settings	omPlochaphp-gtksrcMLc.inc on line 87


Budu vděčný za jakýkoliv nápad nebo radu...
matak
Profil
GTK sem nikdy neprisel moc na chuť docela bych chtěl vidět v tom nějakou zajímavou app. Jinak s těma právama není nahodou zrovn a v adresáři documents and settings zákázano mazání?myslím tím jednak je tam dost adresářů skrytých, systémových, ale taky pokud nejsem prihlasen pod spravnym uzivatelem nemam narok mazat nekomu jinemu soubory pokud nejsem admin a je dost mozny ze apache se v tomhle pripade proste nehlasi jako admin
matak
Profil
sory teda ten modul php se treba neumi prihlasit jako uzivatel nevim jak tam ty funkce fungujou, uz sem to dlouho nevidel - jiny adresar funguje? co lomitka? -> /
TFSi
Profil
jak já to phpGTK beru jako zajímavé rozšíření pole působnosti PHP. Žádnou zajímavou aplikaci v gtk bohužel neznám (a ani ta moje nebude nic extra).

No, s těmi právy, uživateli a spol. je to asi takhle: Ta hláška zde je nějak pokřivená, původně jsem se snažil mazat adresář test na disku D: ; to docs&sett. je cesta na plochu, kde mám ten výtvor zkopírovanej.
Pokud jsem vytvořil soubor například v Notepadu a potom jsem se ho snažil umazat pomocí unlink(), tak se mi vrátila chyba nahoře. Pokud jsem vytvořil soubor pomocí aplikace v gtk (standart fopen - fwrite - fclose), tak jsem jej vpohodě vytvořil, ale už jsem ho pomocí gtk nesmazal.
No a včera jsem přišel na tohle: pokud použiji fci rmdir() tak s ní smažu jakýkoliv soubor nebo adresář (i neprázdný) který jsem vytvořil v gtk, nebo kdekoliv jinde (Notepad, Explorer, MSWord, ...).
I když je vědecky dokázáno, že bubáci ani strašidla neexistují, tak tohle mi vážně zavání tajemnem .... ?!
matak
Profil
Jednu dobu jsem si s tím docela hrál, ale spíš to byla ztráta času. Když děláš v objektech PHP blízko je JAVA. Ani si nevzpomínám na nějakou dokumentaci, ale mohli by tam něco psát o tom. Pokud to rmdir bere tak lomítka to asi nebudou, snad jen zkus jaký máš práva na ten soubor. Jestli jsi při vytváření nenastavil jen pro čtení.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.