Autor Zpráva
Strakkkoun
Profil *
Mám další problém,
vůbec mi nefunguje upload...



<HTML>
<HEAD>
<TITLE>PHP: Upload souboru</TITLE>
</HEAD>

<BODY>
<b>Zadejte jméno souboru:</b>
<FORM ACTION="upload.php" METHOD="post" ENCTYPE="multipart/form-data">
<INPUT TYPE="file" NAME="soubor" SIZE="40">
<INPUT TYPE="submit" NAME="status" VALUE="Upload">
</FORM>

<?
$soubor_name = ($_FILES["soubor"]["name"]);
$soubor = ($_FILES["soubor"]["tmp_name"]);
$ok = ($_POST["ok"]);

if ($status == "Upload" && $soubor_name!="")
{
if (move_uploaded_file($soubor, "./$soubor_name"))
{
chmod ("./$soubor_name", 0646);
echo "<b>Soubor $soubor_name byl nahrán na server</b><BR>";
}
else
{echo "<b>Chyba - soubor nebyl nahrán</b><BR>";}
}
?>

</BODY>
</HTML>
Hugo
Profil
Strakkkoun

Co znamená, že to vůbec nefunguje?

1. Problém může být v označení php kódu: <? nemusí na některých serverech fungovat, lepší je <?php
2. Adresář, do kterého uploaduješ musí mít nastavená práva tak, aby do něj mohl apache zapisovat.
joejoe
Profil *
kdyby sis nastavil error_repporting na E_ALL, tak by ti to hlasilo "Undefined variable $status"

taky si nejsem jisty, ktery operator ma vyssi prioritu (jestli porovnani nebo and), ale pro jistotu bych to ozavorkoval..

if (($_POST['status'] == 'upload') && (...)) {
}
Strakkkoun
Profil *
Už funguje..
turek
Profil *
Ahoj, zkoušel jsem to co jste tady psali, ale mě to teda nefungovalo
nightfish
Profil
turek
to máš blbý... ale sám jistě uznáš, že tvůj popis problému je nedostatečný
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0