Autor Zpráva
pafkoo
Profil
ahoj, dělám tabulku lakrosové ligy, ale narazil jsem na jeden problém. nevím jak mám řadit týmy, protože v pravdilech je to trochu složitější.

O pořadí družstev v lize rozhoduje:

1. počet bodů (za vítězství v zápase jsou dva body a za remízu jeden bod)
2. při stejném počtu bodů rozhoduje vzájemný zápas
3. větší rozdíl skóre ze vzájemných zápasů
4. větší rozdíl skóre (počítá se skóre z celého ročníku ligy)
5. větší počet vstřelených branek (v celém ročníku ligy)
6. los (provádí ho vedoucí ligy za účasti obou zainteresovaných kapitánů)

první bod je jednoduchý ale 2. a 3. nevím jak mám řešit. napadlo mě jedině to vkládat do tabulky již při zadávání výsledků, ale nejsem si jist jestli je to zrovna nejlepší řešení. budu rád za každou radu
xthomas
Profil
a kdyby mel v DB kazdý tým vlastní tabulku ve které by byly zapsany všechny ostatní týmy a výsledky s nimi? pak bys mohl snadno porovnávat zminované věci. ale ber to s rezervou nejsem vlastně programator, jen se na to dívám selským rozumem ;-)
matak
Profil
podobný problém jsem měl u nhl, no vím že to není nejlepší řešení a mám u kódu poznámku předělat až bude čas, ale jdu na to mechanicky, proste si vypisu vsechny vzajemne zapasy a v cyklu ty hodnoty dopocitavam, a porovnavam jelikoz by to mohlo byt pri vetsim poctu zapasu docela narocne tak vysledek kesuju pro urcity den nebo hodinu a vzdy se cely postup provede jen pri prvnim sahnuti tu danou hodinu nebo den, interval se da menit, vic detailů si bohužel nepamatuji ... už je to doba
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.