Autor Zpráva
artist
Profil *
mám takový problém, můj kód vypadá nějak takhle:

<?
if(isset($_POST["submit"])) {

$vlozit = "INSERT INTO `FILE` (nazev,cesta,datum) VALUES ('{$_FILES['soubor']['name']}','files/news/{$_FILES['soubor']['name']} ','$datum')";

$query = mysql_query($vlozit) OR die("Nešlo provést dotaz.");

if($query == TRUE) {

$soubor = $_FILES['soubor']['name'];

if(move_uploaded_file($_FILES['soubor']['tmp_name'], "../../files/news/$soubor")) {

// obrazek nahran na server..

} else {

// obrazek nenahran..

}
}
}
?>

takze, do databaze se vse ulozi jak ma, ale hlasi mi to toto:

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to access ../../files/news/Image2.jpg in /usr/webhosting/retrospected.org/web/www/v2/admin/root/news.php on line 204

takže by měli být špatně práva. ale ty jsou nastavené správně, složka "files" má práva 777. tak kde je chyba?

a ještě.. jak udělat, aby se nahrávali jen soubory typu .jpg, .jpeg, .gif ? podmínkou, ale jak je to s FILES? (myslím příponu)

moc děkuji
TFSi
Profil
artist
1) spíš než ../../ bych vyzkoušel zadat cestu od kořenového adresáře, tedy něco jako /files/news/soubor. V tom se totiž dost často dělají chyby a když lezeš nevědomky někam, kde nemáš oprávnění (třeba do cizích účtů) tak to hází tudle chybu.

2) zkus kontrolovat $_FILES['soubor']['type']
artist
Profil *
nene to je v administraci na mym webu. a jinam ten upload dat nemuzu, musi to byt v ty administraci..
artist
Profil *
jinak ta přípona funguje, děkuju. ale chyba přetrvává:(
artist
Profil *
JO! moje chyba.. to "../" tam má být jen jedno.. děkuju a omlouvám se za otravování
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.