Autor Zpráva
one
Profil
Zdravim všechny,
Potřeboval bych poradit s tímto kódem:


$logEntry =
"<tr><td>ZDE</td><td>$accountname</td><td>$join_date</td><td>$ip</td><td
>$browser</td></tr>
";


pomocí této proměnné vkládám do souboru info o uživateli
a potřeboval bych, aby se na vyznačeném místě v kódu vložilo vždy následující ID, takže když tam bude třeba jeden uživatel s ID 1, tak aby se další vložil s
ID 2.
Do databáze bych to uložit dokázal, to je lehké, ale ja to chci do souboru schválně, jelikož název prohlížeče je moc dlouhý a v databázi se hrozně jeden řádek takto roztáhne a kdyby tam bylo více uživatelů tak to je vážně hnus.

toto jsem taky zkoušel a také to nejde:


$id = 1;
$logEntry =
"<tr><td>".$id++."</td><td>$accountname</td><td>$join_date</td><td>$ip </td><td
>$browser</td></tr>
";


sice se to do tabulky vloží, ale ID je stále 1, i když tam vložim třeba 3 uživatele :(

předem díky
DJ Miky
Profil
Moc jsem to nepochopil, ale zkus místo $id++ napsat ++$id.
one
Profil
nepomohlo, teď se tam místo 1 vkládá 2. Můžu to ještě upřesnit, více kódu není potřeba, jelikož to vkládání normal funguje jen potřebuji to očíslování, dám menší příklad:
id|nick|ip|browser
1|test1|xxx|Firefox blablabla
2|test2|xxx|IE 6 blablabla
DJ Miky
Profil
Už jsem to možná pochopil.

Tak si ukládej ještě jeden soubor, kam budeš vkládat aktuální id.

To si třeba pomocí file_get_contents() načteš, přičteš 1, vložíš ten záznam do logu a třeba pomocí file_put_contents() zase uložíš hodnotu id.
one
Profil
cau, zajimave, ale je to na to moc tezke (nemyslim obtizne na programovani, ale slozitost), nemate nejaky lehci napad?

diky ;)
tiso
Profil
one - ľahšie? Použi databázu a nemusíš sa o id starať...
Inak Ti nezostáva nič iné ako si do jedného súboru ukladať aktuálne (najväčšie) id a do druhého tie štatistiky. Sám to tak používam na weboch bez databázy, spolu s automatickým ukladaním štatistík po mesiacoch.
one
Profil
tiso
jak jsem říkal db nechci používat...

no ok asi mi nic jineho nezbyva, tak diky za pomoc ;)
DJ Miky
Profil
ale ja to chci do souboru schválně, jelikož název prohlížeče je moc dlouhý a v databázi se hrozně jeden řádek takto roztáhne a kdyby tam bylo více uživatelů tak to je vážně hnus.

BTW, pokud bys vkládal stejné záznamy do DB, jako do souboru, tak by mě zajímalo, jak by se mohl řetězec v DB roztáhnout více než v souboru...
one
Profil
DJ Miky
eh asi si mě nepochopil v db máš sloupec dlouhý cca 2.5 cm podlé toho jak je dlouhý nadpis (browser, je tak kolem těch 2.5cm)
a prohlížeč se roztáhne na skoro 4 řádky a když mám html soubor kde jsem si udělal tabulku, která nemá daný rozměr, tzn. se roztahuje sama, a mám tam asi 5 sloupců a vychází by to krásně na stránku a ještě kus zbyde, na moje rozlišení, a jelikož to nebude věřejné, tak mi to vyhovuje
tiso
Profil
one - tiež si nemusíš nechávať vypísať celý obsah políčok zo stĺpca browser z DB... Dávno som nevidel takéto kostrbaté riešenie problému - uložím to od súboru lebo to lepšie vyzerá keď to nejako vypíšem... <td width="bla"> poznáš?
one
Profil
tiso
a tobě by se líbila tabulka kd by bylo cca 50 uživatelů a musel by si scroolovat minutu než dojedeš až dolů?
no nic, už to nebudeme řešit, ja už si s tím poradim sám...

jinak nevim proč si mi psal toto <td width="bla"> asi sis to blbě přečetl.. ;)

edit: no vidíte, už jsem to vyřešil ;)
tiso
Profil
one - čítať viem celkom dobre, nebudem Ti tu vysvetľovať ako som to myslel...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.