Autor Zpráva
milhauscorpse
Profil *
<?
$slozka = dir("./data/koncerty");
$licha=true;
while($soubor=$slozka->read()) {
if ($soubor=="." || $soubor=="..") continue;

readfile ("./data/koncerty/".$soubor);

echo "<hr></div>";
$licha=!$licha;
}
$slozka->close();
?>


Potřeboval bych prosím poradit.
Nepodařilo se mi dát dohromady funkci pro vypsání obsahu txt souborů ze složky.Našel sem tuhle,ale zdá se mi zbytečně složitá.Není jednodušší způsob?Další problém je,že názvy textů ukládám do složky podle data (rokmesicden.txt) abych mněl posloupnost podle datumu,ale vypisuje se mi to od nejbližšího datumu,a já bych potřeboval výpis naopak.
Další s čím si nevím rady je toto:výslednou php stránku v tomhle případě s vypsanými koncerty sem se snažil změnit na html stránku pomocí rename nebo copy a mně se vždy vytvořila jen html stránka s funkcí.
Může mně někdo poradit nebo nakopnout?Dík
tiso
Profil
Takéto veci sa riešia databázou, nie cez súbory... A nepochopil som ako si to myslel s tou zmenou na html stránku...
milhauscorpse
Profil *
Já sem právě chtěl si udělat takovou malou svoji databázi.S tou html to je tak:Když mám stránku koncerty.php tak mi to ty texty s koncerty ve složce vypíše,ale já chci aby to nebylo v php ale v html.
tiso
Profil
a dôvod?
- pokiaľ môžeš meniť nastavenia servera tak pridaj hmtl medzi interpretované prípony,
- druhá možnosť je prepisovať koncovku súboru
- tretia možnosť je výstup z php uložiť ako html stránku, ale ako chceš riešiť jej aktualizáciu?
Alphard
Profil
readfile vypíše soubor, nezpracuje php, jestli ty soubory obsahují php, které se má zpracovat, tak include nebo require
Já sem právě chtěl si udělat takovou malou svoji databázi
máš pro to rozumný důvod? není to dobrý nápad, dnes má většina i free hostingů databázi k dispozici

seřadit to můžeš tak, že názvy načteš do pole a seřadíš (zřejmě sort())
milhauscorpse
Profil *
No já si chci udělat svoji databázi hlavně kvůli tomu abych se php pořádně naučil a dostal do hlavy.Asi nejlepší je ten třetí způsob z výstupem,ale nemůžu přijít na to jak to udělat:-( Ty soubory neobsahují php ,jenom čisté data.(datum,místo,kapely atd...)A aktualizaci bych řešil pokaždém přidání nějakého txt z formuláře do složky by se to načetlo pomocí příkazu (viz. začátek stránky) do php stránky a výstup pokaždé znovu uložil do html a přepsal ten stávající.Vypadá to komplikovaně,ale mohlo by to fungovat.Zatím sem došel k tomu že se mám php stránku která mi to po přidání aktualizovaně vypíše,už vyřešit jen ten převod do html.Když to udělám pomocí copy, nebo rename tak mi to udělá html stránku s vypsaným příkazem a ne výstupem.Ten sort vyzkouším
tiso
Profil
Potrebuješ uložiť výstup do premennej a potom vytvoriť súbor s príponou html a uložiť ten výstup do neho... konkrétna realizácia je na Tebe, mrkni na php.net funkcie na prácu so súbormi (fopen, fput, fclose), prípadne i funkcie na buferovanie výstupu (ob_start a spol.)
milhauscorpse
Profil *
Tak takhle to chci udělat,ale nepochopil sem jak získám ten výstup do promněnné.KKdyž sem dával načíst tu stránku.php tak mi to vždy vypsalo jen funkci:-(
Alphard
Profil
špatně jsem se zorientoval v problému, řešení napsal tiso
tiso
Profil
Alphard, milhauscorpse
skôr:
<?php
ob_start();
//terajsi obsah php suboru
...
$content=ob_get_contents();//v premennej je cely obsah suboru
//uz ho staci iba ulozit do suboru
...
?>
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.